logo F1zpravy.czF1online.sk

Vasseur: Cítíme frustraci, měli jsme vyhrát

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala15. 9. 2024

Studená sprcha pro Ferrari! Po famózním vítězství v Monze přišlo kruté zklamání. Bezradný Charles Leclerc v uličkách Baku nestačil na skvělého Oscara Piastriho z McLarenu a zaznamenal „jen“ druhé místo. K tomu také přišlo nečekané vypadnutí Carlose Sainze v samém závěru závodu po kolizi se Sergiem Pérezem. Šéf stáje z Maranella Frédéric Vasseur proto v dané situaci nemohl překypovat štěstím.

V sobotu to pro fanoušky Ferrari vypadalo nadějně a Leclerc po zisku pole position určitě cítil šanci i na vítězství v závodě. V souboji s Piastrim však tahal za kratší konec. Mladík ho předjel přímo na trati a Monačan se před něj už nedokázal dostat, přestože mu po celou dobu dýchal na záda. V posledních kolech se ale třásl strachem před Pérezem, kterému se nakonec ubránil. Méně štěstí měl Sainz. Ten se s Mexičanem rovnou srazil a skončil s nulou na kontě.

Fred Vasseur přiznává, že čekal víc. „Druhé místo v závodě je pro Charlese dobrý výsledek. Určitě jsme trochu frustrovaní, protože si myslím, že jsme měli tempo na to, abychom vyhráli, ale je to tak, jak to je.“

„Musíme se poučit a příště odvést lepší práci. Možná jsme měli jít do boxů o jedno kolo dříve. Charlesovi zřejmě nepomohl ani nedostatek dlouhých jízd před víkendem,“ doplnil Francouz.

Zároveň si posvítil na incident mezi Sainzem a Pérezem. Španělovo vypadnutí znamená pro Ferrari velkou bodovou ztrátu, sahal dokonce až na pódium. „Myslím, že na rovinku se dostali těsně za Charlesem a oba se snažili zůstat v jeho zákrytu. Je pravda, že Checo měl na levé straně spoustu místa a vůbec se nepohnul. Podle mě je škoda takto ukončit víkend. Carlos je však v pořádku, a to je nejdůležitější.“

„Získáváme další body na Red Bull. Dobíháme je v Poháru konstruktérů, a to je důležité, ale stále je zde pocit frustrace, zejména kvůli Carlosovu incidentu,“ dodal Vasseur s nádechem optimismu.

Související zprávy

Diskuze