logo F1zpravy.czF1online.sk

Russell: Musíme zjistit, jak to Ferrari dělá

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2024

George Russell opět vyšel vítězně z kvalifikačního srovnání s Lewisem Hamiltonem. I když v pátek působil George nevýrazně, v sobotu opět udělal krok vpřed, zatímco jeho týmový kolega krok vzad. Mercedes však přesto nemohl konkurovat Ferrari, které vypadalo v uličkách Baku velmi silně, což znepokojuje i pilota Mercedesu.

Lewis Hamilton po sobotě lamentoval, že měl znovu stejné problémy. V pátek se prý cítil výborně, ale v sobotu pneumatiky celý den nefungovaly. Podle jeho slov mělo auto „přinejhorším na umístění ve druhé řadě“.

Jeho týmový kolega George Russell byl však k druhé řadě velmi blízko. Britského závodníka nakonec zklamal Sergio Pérez, který ho porazil o pět setin sekundy. Při vnějším pohledu to však nevypadalo, že by Mercedes v jakékoli fázi kvalifikace mohl pomýšlet na souboj s Ferrari.

„Myslím si, že je to pro nás odpovídající výsledek,“ řekl Russell o svém pátém místě pro televizi Sky. „V pátek to byl pro mě komplikovaný den, nebyl jsem spokojený se svou jízdou a na Lewise jsem měl velkou ztrátu. Dnes jsem se však cítil mnohem komfortněji a byl jsem blízko k třetímu místu.“

„Ferrari se na tomto typu okruhů jeví být vždy velmi rychlé. Už pět nebo šest let platí, že v Baku, Monaku nebo Singapuru jsou výjimečně rychlí, a hlavně Charles je na těchto okruzích vynikající. Rozhodně jsou silní a my musíme zjistit, čím to je, protože jsou vždy o krok před námi,“ řekl zamyšleně Russell.

V pátek měl několik problémů. Tým odhalil potenciální problém s motorem a musel jej vyměnit, přičemž nasadili dost starý kus z úvodu sezóny. Na konci druhého tréninku mu selhal senzor. Před kvalifikací to tedy neměl rozjeté nejlépe, ale přesto ovládl třetí trénink a nakonec porazil týmového kolegu o více než čtyři desetiny sekundy.

„Tento víkend jsme nejrychlejší na rovinkách, což nám pomůže v závodě,“ řekl britský závodník pro F1 TV. „Měl jsem trochu problémy s autem a už jsem na to v podstatě i zvyklý.“

„Byly to rozhodně složité dva dny. Kromě toho jsme po pátečních problémech nasadili dost starý motor, což není ideální. Uvidíme, čeho můžeme dosáhnout v nedělním závodě,“ dodal Russell.

Související zprávy

Diskuze