logo F1zpravy.czF1online.sk

Vasseur je otevřený možnosti, že se Sainz ještě do Ferrari vrátí

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala8. 9. 2024

O příchodu Lewise Hamiltona do Ferrari víme už od prvního února. Carlos Sainz tak již od tohoto termínu pracuje s vědomím, že je to jeho poslední sezóna v červené kombinéze. Možná však přece jen nemusí být úplně poslední. Šéf italské stáje Frédéric Vasseur v Monze prohlásil, že v budoucnu by ochotně zvážil návrat španělského závodníka.

Carlos Sainz se v posledních měsících chová velmi profesionálně. I když si uvědomuje, že po sezóně už nebude závodit ve Ferrari a mohl by jezdit čistě sám na sebe, dokonce i minulý týden v Monze pomohl svému kolegovi k vítězství, když v posledním stintu zpomalil McLareny.

Přesně takto se zachová pilot, který za sebou nechce spálit všechny mosty. Například jeho krajan Fernando Alonso to během své kariéry udělal hned několikrát, a i to je důvod, proč se mu tak těžko hledalo místo v top týmech. Nikdo si nechce do továrny přizvat jezdce, který všechno rozvrátí.

Když se tedy reportéři zeptali Frédérica Vasseura na to, zda by v budoucnu byl ochoten jednat s Carlosem Sainzem o jeho návratu, odpověď byla jednoznačná: „Ano, to určitě,“ prohlásil na tiskové konferenci šéf Ferrari. „Přechovávám ke Carlosovi obrovský respekt za to, co udělal pro Ferrari. Jak víte, ten telefonát nebyl jednoduchý, ale on odvádí velmi dobrou práci. I za těchto těžkých okolností dokázal zůstat profesionálem.“

Lewis Hamilton podepsal se Scuderií několikaletý kontrakt, přičemž Frédéric Vasseur v červenci naznačil, že by měl být tříletý. Nejpozději v roce 2028 tak Ferrari bude za něj potřebovat náhradu. Carlos Sainz by měl na začátku ročníku 2028 stále jen 33 let.

„Perfektně vidím, co přináší do týmu, jak týmu přispěl během posledního roku,“ chválí Carlose Sainze jeho šéf. „Byl součástí našeho návratu ke konkurenceschopnosti, když jsme loni uprostřed léta nebyli ve formě. Velmi mě těší, že tady Carlose máme a nadále s ním budu udržovat velmi dobrý vztah.“

Související zprávy

Diskuze