logo F1zpravy.czF1online.sk

Ferrari potvrdilo organizační změny. Z Loïca Serry se stane nový technický ředitel

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2024

Frédéric Vasseur po oznámení odchodu bývalého technického ředitele Enrica Cardileho avizoval, že bude nutné mírně upravit strukturu technického oddělení stáje. O výsledcích nás měl informovat po letní přestávce. Ten den nastal právě dnes.

Z tiskové zprávy, kterou Ferrari zveřejnilo ve čtvrtek dopoledne, jsme se dozvěděli, že přímým nástupcem Enrica Cardileho se stane Loïc Serra, který 1. října posílí Scuderii po svém odchodu z Mercedesu. Jeho oficiální pozice bude „technický ředitel pro šasi“ a bude se zodpovídat přímo šéfovi stáje Frédéricovi Vasseurovi.

Scuderia má kromě toho i technického ředitele pro pohonnou jednotku. Na tomto postu bude nadále působit Enrico Gualtieri, který také povede vývoj agregátů určených pro novou technologickou éru ve Formuli 1, která začne v roce 2026.

Loïc Serra bude zodpovědný za několik oddělení a pod ním bude působit několik špičkových odborníků. Šéfem inženýrů projektu šasi je Fabio Montecchi; za výkonnost monopostu zodpovídá Marco Arduno; na vývoj aerodynamiky dohlíží Diego Tondi, který o této změně informoval už na začátku srpna, kdy si tuto novou funkci zapsal do svého profilu na LinkedInu.

Traťové inženýry povede Matteo Togninalli a provozním ředitelem šasi je Diego Ioverno, který bude zároveň pokračovat i jako sportovní ředitel Ferrari.

Když Frédéric Vasseur před letní přestávkou avizoval, že po letní pauze poznáme novou strukturu technického oddělení, fanoušci italské stáje ještě živili naději, že se na seznamu důležitých lidí Scuderie objeví i Adrian Newey.

Po posledních zprávách je to však prakticky vyloučeno. Oznámení příchodu Adriana Neweyho do Aston Martinu se očekává v nejbližších dnech, s největší pravděpodobností v úterý před VC Ázerbájdžánu. Britský tým totiž na tento den svolal tiskovou konferenci.

Související zprávy

Diskuze