logo F1zpravy.czF1online.sk

V Mercedesu vládne spokojenost, jezdci však upozorňují na degradaci

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2024

Stal se Mercedes po pátku poněkud nečekaným favoritem víkendu? Po nizozemském zklamání se zdá, že monopost W15 je zpět ve formě, ačkoli tým dost přibrzdila nehoda Kimiho Antonelliho. Ta znamenala zkrácení druhého tréninku pro George Russella na polovinu a návrat ke staré specifikaci monopostu. Také Lewis Hamilton upozorňuje, že Mercedes musí nejen z tohoto důvodu zůstat opatrný.

Už nejednou se letos stalo, že forma monopostu Mercedesu se ze dne na den diametrálně změnila. Svůj tým na to upozornil také nejrychlejší muž druhého tréninku, Lewis Hamilton, který však po prvních dvou trénincích vypadal velmi spokojeně.

„Byl to dobrý den,“ povzdechl si blaženě Hamilton po pátku. „Upřímně, cítil jsem se velmi dobře. Samozřejmě, s novým asfaltem a novými obrubníky to byla docela výzva, ale od začátku jsem měl z auta dobrý pocit.“

„V prvním tréninku se gumy velmi drobily. Týmy, včetně toho našeho, se trápily s pneumatikami. Před druhým tréninkem jsme však provedli dobré změny a pocit v kokpitu se ještě zlepšil. Stále potřebujeme na pár věcech zapracovat, zejména v závodních simulacích,“ řekl sedminásobný šampion.

„Před sobotou však mám dobrý pocit. Myslím si, že před námi je důležitá noční směna na simulátoru. Při volbě nastavení musíme být opatrní, abychom auto nedostali úplně mimo pracovní okno, jak se nám to podařilo v minulosti,“ dodal Lewis.

Jeho týmového kolegu George Russella přibrzdila nehoda mladého Antonelliho. Pro Mercedes to nebyla příjemná situace. Tým však má tento víkend drobnou výhodu, jelikož, jak se zdá, vstoupil do Velké ceny Itálie s velmi dobrým základním nastavením monopostu.

„V první řadě jsem rád, že Kimi je v pořádku, protože to byl silný náraz. Mechanici odvedli dobrou práci při opravě auta na druhý trénink. Na trať jsme vyjeli později, ale dokázali jsme odjet alespoň půl hodiny. Zdá se, že monopost je rychlý. Lewis odvedl dobrou práci a dostal se do čela pořadí,“ řekl po pátku George Russell.

„Moje polovina garáže však potřebuje v noci zapracovat, protože jsem odjel tak tři nebo čtyři rychlá kola. Nebyl to tedy nejproduktivnější pátek v životě,“ dodal s úsměvem Russell.

I když toho moc neodjel, podle Angličanových slov se auto jeví slušně. „Upřímně, měl jsem dobrý pocit. S novým povrchem je to poněkud zvláštní a myslím si, že trať se zlepšuje s každým kolem. Zdá se, že momentálně trápí týmy dost velká degradace, ale to se před nedělí může změnit, takže to musíme sledovat,“ upozornil Russell.

Související zprávy

Diskuze