logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz při pohledu na náskok McLarenu: Pro všechny je to deprimující

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2024

Od jedné dominance ke druhé? McLaren v Nizozemsku demonstroval svou sílu. Kdyby Lando Norris vyhrál o vlásek, možná by to nevyvolalo takové diskuse, protože monopost MCL38 byl už dříve velmi silný. Avšak náskok více než dvacet vteřin znamenal znovuotevření diskusí o titulovém boji. I Carlos Sainz naznačil, že na nástup McLarenu nemá momentálně odpověď žádný tým.

Inženýři z Wokingu představili v Zandvoortu další velký balík vylepšení. Byl to první rozsáhlý upgrade od vítězného závodu v Miami a minimálně z pohledu na tento jeden závod se zdá, že McLaren udělal další krok vpřed. Samozřejmě, čekají nás typologicky velmi odlišné tratě a všechno může být opět jinak, ale toto auto už ukázalo, že je silné na všech typech okruhů.

„Alespoň je to deprimující pro všechny, nejen pro Ferrari,“ povzdechl si Carlos Sainz. „Aspoň nejsme za oběma Red Bully a za námi jsou i Mercedesy. Dokázali jsme předjet Red Bull (Sergia Péreze, pozn. red.) na trati a ve skutečnosti jsem se v závěru dotáhl i na McLaren (Oscara Piastriho, pozn. red.).“

„Lando musel odjet velmi solidní víkend a musíme ho za to pochválit. Oscar skončil čtvrtý, takže nelze říci, že McLaren byl ve vlastní lize. Řekl bych, že to byl Lando, kdo měl velmi solidní víkend,“ dodal Sainz.

Nyní je na soupeřích, aby odpověděli a našli podobný vítězný elixír jako McLaren. Ferrari, Mercedes i Red Bull slibují nasazení vylepšení – Scuderia by ta svá měla přivézt na domácí závod do Itálie –, ale je pravda, že před námi jsou tři velmi specifické okruhy. Ve Ferrari však musí doufat, že se posunou co nejdříve.

„Doufám, že odemkneme nebo objevíme, co skutečně způsobuje poskakování, k čemuž nám podle mě chybí ještě nějaký krok. Doufejme, že nová podlaha nebo blížící se vylepšení zaženou naše problémy a my se budeme moci soustředit na zlepšování výkonnosti monopostu,“ dodal s nadějí Sainz.

Související zprávy

Diskuze