logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton doufal, že Bono s ním pojede do Ferrari: Pokračovat spolu by bylo skvělé

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 8. 2024

Jedním z velkých plusů příchodu Lewise Hamiltona do Ferrari má být také vysoký potenciál, že z Mercedesu dokáže zlákat inženýry, aby s ním šli do Maranella. V případě jeho klíčového spojence, závodního inženýra Petera Bonningtona, se mu to však nepodařilo, ačkoli Hamilton přiznal, že by s ním chtěl pokračovat.

Ferrari dosud oznámilo příchod dvou důležitých lidí z Mercedesu. Novým technickým ředitelem se má stát Loïc Serra a pravou rukou Frédérica Vasseura zase Jérôme D’Ambrosio. Tato dvojice však přichází do Maranella takříkajíc sama, aniž by na tom měl Lewis Hamilton nějakou zásluhu. V případě D’Ambrosia sehrála důležitou roli rodina, a Serra měl být nespokojený s vývojem v Mercedesu už dříve a chtěl odejít.

Čekali jsme však, že s Hamiltonem přijdou i další, ale to v jeho případě nebude tak jednoduché. Ve smlouvě má klauzuli, která mu zakazuje přesvědčovat své kolegy, aby se přestěhovali s ním do nového týmu. Mercedes si navíc pojistil setrvání Bona tím, že jej povýšil na pozici šéfa závodních inženýrů.

Lewis Hamilton dostal v Zandvoortu otázku, zda by chtěl, aby Peter Bonnington šel s ním. „Zda jsem doufal? Samozřejmě, bylo by to skvělé, kdybych mohl pokračovat s Bonem. Máme skvělý vztah. Určitě jste to viděli i v Silverstonu — mám ho velmi rád, je mi jako bratr.“

„Velmi se však těším s ním. Mně jde o to, aby lidé dělali to, co je pro ně nejlepší. Sbalit se a odejít by mělo dopad na něj i na jeho přítelkyni, takže musí udělat to, co je pro ně nejlepší. Věděl jsem, že je to nepravděpodobný scénář, že by šel se mnou, protože je to vážná životní změna,“ volí chápavý postoj sedminásobný šampion.

Za pozitivní proto vnímá Bonningtonovo povýšení. „Jsem velmi šťastný, že tým uznal jeho kvality a přijal změny, aby mohl v týmu více růst. Myslím si, že teď nám bude moci ukázat ještě více z toho, co dokáže. V každém případě budeme už navždy jako rodina. Mluvili jsme o tom a chceme to uzavřít na pozitivní notu.“

Před sebou mají ještě posledních deset velkých cen, na kterých se pokusí ukořistit další vítězství. Na kontě už mají dvě po triumfech v Silverstonu a Spa-Francorchamps. Hamilton se tím dostal ke 105. kariérnímu prvenství.

Z toho posledního však neměl velkou radost. „Byli jsme tak šťastní, že jsme získali double — bylo první po dlouhé době. Všechny nás to bolelo, když nás to takhle zasáhlo,“ připomněl diskvalifikaci George Russella. „Všechny nás to ovlivnilo. Ztratili jsme důležité body. Snažili jsme se dotáhnout na Ferrari. Nebylo to ideální, ale George to celkem dobře přijal. Já jsem odjížděl na letní pauzu bez pocitu, že bych vyhrál závod.“

Související zprávy

Diskuze