logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton zažije ve Ferrari emoční horskou dráhu, avizuje Villeneuve

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala12. 8. 2024

Piloti Ferrari během jedné sezóny zažijí spoustu dobrého, ale zpravidla i mnoho zklamání. Jacques Villeneuve očekává, že tyto vzestupy a pády budou mít vliv i na výkony Lewise Hamiltona, ze kterého se už za pár měsíců stane jezdec v červeném.

Na domácím závodě v Silverstonu jsme opět viděli toho starého Hamiltona, který za dob Mercedesu suverénně sbíral jedno vítězství za druhým. K tomu v Belgii přidal další triumf, což bude mít blahodárné účinky na jeho výkony.

Jacques Villeneuve totiž zastává názor, že aby sedminásobný mistr světa podával výkony na svém vrcholu, potřebuje takové momenty a zejména cítit pohodu. Je však otázkou, kolik se jí dočká ve Ferrari, které je známé chybami nejrůznějšího druhu.

„Lewis Hamilton bude ve Ferrari jako na emoční horské dráze,“ zamýšlí se mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve. „Zdá se, že jeho jízda je také velmi založená na emocích, ať už při vrcholech, nebo pádech. Dost ho to ovlivňuje.“

Velká cena Velké Británie má být toho důkazem. „V Silverstonu jste mohli říct, že je rozjetý a ve své zóně. V takovém rozpoložení nebyl už dlouho. Většinu sezóny to vypadalo tak, že Hamilton už přijal prohru s Georgem Russellem, což je zvláštní. V Silverstonu se však vrátil jeho zabijácký instinkt a v dešti byl rozhodujícím prvkem. To je ten mistr světa, jak ho známe; ví, jak se chopit příležitosti.“

Lewise Hamiltona nyní může i částečně mrzet, že opouští Mercedes právě v době, kdy vyřešil většinu svých problémů a dokáže bojovat o vítězství. Na druhé straně však přestupuje do Ferrari, což je snem každého pilota F1.

Pokud se mu navíc podaří uspět, v kronikách mu bude vyhrazen největší prostor. „Lewis Hamilton už stejně potřeboval změnu. Letos nebude litovat, že se rozhodl opustit Mercedes. Ferrari je ultimátní výzva a pokud se Hamiltonovi s ním podaří vyhrát šampionát, tak se bezpochyby zapíše do historie jako nejlepší z nejlepších napříč všemi generacemi.“

„Nezáleží na tom, kolik titulů nakonec Hamilton bude mít, protože některé sezóny v Mercedesu byly lehké. Jsou to však tyto výzvy, které jej oddělí od zbytku,“ doplnil Villeneuve.

Související zprávy

Diskuze