logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz podle Slatera nikdy neměl reálnou šanci na přestup do Mercedesu

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 8. 2024

Po dlouhých měsících čekání se Carlos Sainz nakonec rozhodl pro Williams. I když pro šéfy Red Bullu a Mercedesu vypadal jako dokonalé řešení jejich krátkodobých problémů, Christian Horner i Toto Wolff ho z nějakého důvodu odmítli. Španělský závodník si to určitě nezasloužil a tak si podle reportéra televize Sky Craiga Slatera jednoduše vybral nejlepší z nejhorších nabízených možností.

Red Bull vyslovil důvěru Sergiovi Pérezovi a Mercedes zřejmě zariskuje s mladičkým Kimim Antonellim. Pro Carlose to musí být nepříjemné pomyšlení, že jezdci jako Pérez, Antonelli či Stroll mají místa v pěti nejlepších týmech a jemu ani skvělé výkony nepomohly do některé ze špičkových stájí. Ve Formuli 1 to však někdy takhle chodí.

„Už před šesti týdny jsem informoval, že dveře do Mercedesu jsou pro něj zavřené. Důvodem je časový rámec, v jehož rámci chtěli Mercedes a Sainz přijmout rozhodnutí o jejich další budoucnosti,“ řekl známý reportér televize Sky Craig Slater.

„Chvíli to vypadalo, že by se mohl vrátit do hry a stát se jedním z kandidátů, nebo by se alespoň v posledních třech či čtyřech týdnech mohly otevřít diskuse, ale ty se nikam neposunuly. Pokusil jsem se zeptat v kruzích, které znají budoucnost Mercedesu a nevěřím, že Carlos Sainz od nich někdy obdržel konkrétní nabídku. Myslím si, že celou tu dobu byly jeho šance velmi malé,“ konstatoval Slater.

Zdá se, že jeho výběr se omezil „jen“ na Audi a Williams. Skutečnost, že si vybral druhý tým, ačkoli má v této sezóně na kontě jen čtyři body, svědčí o stavu, v jakém se projekt německé automobilky nachází. Na poslední chvíli se Sainzovi ozval i nový poradce Alpinu Flavio Briatore, ale ani jeho tým se nemá čím chlubit a volba nakonec padla na stáj z Grove.

„Vybíral si mezi Williamsem, Audi a na poslední chvíli se ozval i Alpine, který mu nakonec trochu pomotal hlavu. Nakonec si však vybral Williams, ačkoli vzhledem k současné formě tohoto týmu to není z krátkodobého hlediska nejlepší volba,“ říká Slater.

„Myslím si, že podle Carlose to byla nejlepší z nabízených možností. Podle mě si uvědomuje, že některé ze současných projektů v F1 mohou z krátkodobého hlediska poškodit jezdcovu pověst. Z hrdiny se velmi rychle může stát nula. I když projekt Jamese Vowlese velmi uznává a pro Williams je to historický milník, Carlos si podle mě prostě říká: ‚Nejlépe budu vypadat ve Williamsu a v jejich autě budu mít nejlepší šanci na dobré výsledky‘,“ konstatoval reportér televize Sky.

Související zprávy

Diskuze