logo F1zpravy.czF1online.sk

Russell chtěl sedmou příčku, ale překvapil ho Pérez

George Russell
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala22. 7. 2024

Po vypadnutí v první části kvalifikace na Hungaroringu nemůžete mít velké oči. George Russell proto doufal, že by mohl získat sedmou příčku, což se mu ale nepodařilo. Do cíle dorazil za Sergiem Pérezem, který svou rychlostí překvapil.

Sergio Pérez a George Russell odjeli většinu nedělního závodu nedaleko od sebe. Start se povedl Russellovi, který v prvním stintu jezdil před Red Bullem, ale červení býci se díky undercutu vrátili dopředu. Mercedes pak už jen reagoval na strategii soupeře.

„Doufali jsme, že obsadíme sedmé místo. Checo měl ale skvělý závod, jeho rychlost nás trochu překvapila,“ řekl George Russell. „Podle papírových předpokladů jsme si mysleli, že budeme nějakých 50-60 sekund za lídrem, ale nakonec jsme ztratili 40 sekund. Bereme tedy i tato velmi malá pozitiva. Jsme však rádi, že Lewis byl na pódiu. Gratuluji také Oscarovi k jeho prvnímu vítězství.“

Mercedes získal už páté pódium v řadě, což se mu nepodařilo od roku 2022. I přes nedělní zklamání tak stříbrné šípy mají důvod k radosti. Před letní přestávkou si navíc budou moci ještě vylepšit náladu na VC Belgie.

„Můžeme říci, že z těchto pěti víkendů jsme teď byli nejméně konkurenceschopní. Lewis byl na pódiu, což je skvělý výsledek pro náš tým,“ poznamenal Russell, který věří, že se mohl pohybovat někde na jeho úrovni.

„Za normálních kvalifikačních okolností bychom byli vpředu a bojovali o pozice od třetího po páté místo. Jsem tedy zklamaný po sobotě, ale takový je sport. Pokud uděláte chybu, potrestá vás,“ doplnil.

Související zprávy

Diskuze