logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainza mrzí zkažený start: Škoda, že to přišlo právě na Hungaroringu

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala22. 7. 2024

Ferrari si před závodem dávalo za cíl zisk čtvrtého a pátého místa. Spokojenost proto nepanuje, protože Carlos Sainz obsadil až šestou příčku. Navíc věří, že kdyby nezkazil start, mohl skončit i na pódiu.

Rodák z Madridu se po kvalifikaci postavil na čtvrté místo. Po zhasnutí červených světel se však začal propadávat pořadím. Přišel o tři pozice a na chvíli byl dokonce za Fernandem Alonsem. Aston Martinu chyběla rychlost, nuže se rychle přes svého krajana dostal, ale celý první stint odjel s přibližně třísekundovým mankem na Charlese Leclerca.

„Bohužel, měli jsme první špatný start v sezóně, a to na místě, kde vás to vyjde velmi draho,“ zhodnotil Carlos Sainz. „Musíme rozanalyzovat, jestli to byla moje procedurální chyba, nebo jsme to zkrátka neodhadli dobře s nastavením spojky, které by zapříčinilo nadměrné protáčení kol, čehož jsme dnes byli svědky.“

„Pustíme se do analýz. Jeden špatný start za sezónu je OK, ale je nešťastné, že se to stalo právě tady na Hungaroringu,“ trápil se španělský závodník, který se ani v následujících fázích závodu nedokázal výrazněji přiblížit k jezdcům před sebou.

Když mezi sebou nebojovali, přinejlepším kopíroval jejich tempo, což by na Hungaroringu určitě nestačilo na předjížděcí manévr, i kdyby se k nim dostal blíž. V závěru, po kolizi Maxe Verstappena s Lewisem Hamiltonem, se dostal do závěsu za Nizozemcem, ale mohl už jen doufat, že bude následovat penalizace. Jinak se na vyšší příčku nedalo probojovat.

Sainz přikývl, že jeho osud byl do velké míry zpečetěn. „Následně jste už prakticky připoutáni ke své aktuální pozici. Kdybychom po první zatáčce byli na čtvrtém místě, myslím si, že jsme to čtvrté místo mohli získat. Při Maxovém závodě plném problémů možná i třetí.“

„Je to škoda, protože jsem se celý víkend v autě cítil dobře. I když je pravda, že dnes to bylo náročnější s vyvážením a plně natankovaným autem, ale v posledním stintu jsme měli lepší rychlost a dařilo se mi dojet všechny ostatní. Bylo však už trochu pozdě,“ doplnil.

Související zprávy

Diskuze