logo F1zpravy.czF1online.sk

McLaren a Red Bull jsou tři nebo čtyři desetiny před námi, přiznal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

V posledních týdnech opakujeme, že Formule 1 je vyrovnanější než kdykoli předtím. Kvalifikace na Velkou cenu Maďarska však ukázala, že možná jsou tři jezdci o hlavu před ostatními. Sergia Péreze ve druhém Red Bullu nepočítáme, jen piloty McLarenu a Maxe Verstappena, kteří v kvalifikaci na Hungaroringu deklasovali Ferrari a Mercedes.

I kdyby udělali kluci v Mercedesu a Ferrari všechno dokonale, blíže než tři desetiny k pole position by se v Maďarsku nedostali. To je poměrně významný rozdíl, který nevymažete změnou nastavení nebo balíkem vylepšení.

I když Ferrari neudělalo v sobotu všechno perfektně, čtvrté a šesté místo je poměrně dobrý výsledek. I když se jim Sergio Pérez a (v případě Ferrari) George Russell sami odklidili ze cesty, na nejlepší trojku zjevně neměli.

„Myslím si, že moje kolo v Q3 bylo víceméně maximum, čeho jsem dnes mohl dosáhnout. Řekl bych, že čtvrté místo musí být za aktuálních okolností naším cílem,“ řekl po skončení kvalifikace Carlos Sainz pro televizi Sky, který zároveň vyjádřil spokojenost se svým vlastním víkendem.

„Obecně jsem rád a jsem spokojen s mým víkendem. Podařilo se mi poskládat pár solidních kol ve všech třech trénincích i všech třech částech kvalifikace. Byl to zatím velmi solidní víkend. Bohužel, čtvrté místo je v současnosti naše maximum vzhledem ke skutečnosti, že McLareny a jeden Red Bull jsou o tři nebo čtyři desetiny rychlejší,“ dodal Sainz.

Čtvrté místo obvykle znamená dobrou šanci na pódium, ale Carlos to podobně jako my ostatní nevidí růžově. Ferrari může těžit z případného chaosu před sebou, ale momentálně nemá tempo, které by mu umožnilo zařadit se mezi nejlepší. Důležité tak bude posbírat potřebné body a maximalizovat výsledek, což se Ferrari v úvodní fázi sezóny dařilo.

„Získat pódium jen na základě čistého tempa bude téměř nemožné. Ne nemožné, ale jistě bude velmi náročné porazit tři nejrychlejší monoposty. Možná nás čeká pěkný souboj o čtvrté místo, které v konečném důsledku může být soubojem o první, druhé nebo třetí, pokud před námi dojde k něčemu nepředvídatelnému,“ konstatoval Sainz.

Související zprávy

Diskuze