logo F1zpravy.czF1online.sk

Dobří kluci v F1 nevyhrávají? Lando Norris hodlá lidi vyvést z omylu

Lando Norris
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2024

Při soubojích s Maxem Verstappenem se Lando Norris učí, jak musí být agresivní, aby měl šanci porazit ho v bojích o vítězství a tituly. To je názor několika expertů na Formuli 1, kteří britskému jezdci vyčítají, že je příliš milý a kamarádský. Norris se však nechce změnit jen proto, aby začal vyhrávat.

Když se začnou rozdávat vítězné trofeje, často si ani nerozluční kamarádi neumí přijít na jméno. Lewis Hamilton s Nicem Rosbergem byli za mlada velcí přátelé, ale na to oba rychle zapomněli, když se v roce 2014 dostali do mistrovského auta. Nico Rosberg se snažil znepříjemnit život svému kolegovi nejen na trati, ale také v zákulisí psychologickými hrami, které se naučil od Michaela Schumachera.

To je jen jeden případ, kdy se kamarádi a týmoví kolegové postavili proti sobě. Pokud bojují mezi sebou dva různé týmy, nevraživost bývá ještě větší. To však zatím neplatí o Landu Norrisovi a Maxi Verstappenovi, kteří hodlají napodobit Nikiho Laudu s Jamesem Huntem a zůstat přáteli i nadále. Dokáže však Lando Norris takhle vůbec něco vyhrát při Maxi Verstappenovi, který na trati nezná bratra ani sestru?

„Mně nezáleží na tom, co říkají lidé ze zákulisí,“ zareagoval Lando Norris na otázku, zda by se neměl proměnit v bezočivějšího, agresivnějšího a celkově nepříjemnějšího jezdce. „Já jsem milý chlapík. Snažím se jím být. Snažím se projevit respekt v každém směru. Nemá to však žádnou relevanci k tomu, co se děje na trati.“

„Dokážu být mnohem větší čurák a chovat se jako idiot, dokážu se stát takovou osobností. Lidé si to snad myslí, ale já to nepotřebuji a ani to nechci. Stále chci vtipkovat, bavit se, smát se. Jednoduše si užívám život. Když si však nasadím přilbu, neslyším, co ostatní povídají,“ prohlásil vítěz závodu v Miami.

Lando Norris po rady nemusí chodit daleko, aby zjistil, co prý potřebuje k vítězstvím. Lépe než on to vědí mnozí televizní experti i samozvaní odborníci na sociálních sítích a v různých diskusních sekcích.

Podle jedné takové rady by měl Lando Norris skončit s přehnanou sebekritikou a raději začít vystrkovat lokty na trati. „Já jsem spokojen s balancem, který jsem našel. Respektuji a beru na vědomí, co lidé říkají, ale já vím lépe než 99 procent lidí, co si mám myslet a co mám dělat.“

„Netvrdím, že mi je jedno, co říkají. Záleží mi na tom, vždy se snažím na to brát ohled a zlepšit svůj přístup k práci, jak myslím a co říkám. Já však vím, co chci, a co si mám myslet. Ve svém případě o tom dokážu rozhodnout lépe než kdokoli jiný.“

„Svým způsobem mi nezáleží na lidech, kteří z tohoto hlediska mluví o mně negativně, ale různým lidem pasuje něco jiného. Lidé se k vítězstvím dostávají různými cestami, jinak útočí a se brání, nu a jinak žijí své životy. Já budu dělat, co chci dělat. Vím, co v mém případě funguje, a toho se budu držet,“ ujistil Norris.

Související zprávy

Diskuze