logo F1zpravy.czF1online.sk

Vowles vyslal Sainzovi jasný vzkaz: Chci jezdce, který také chce být součástí naší cesty

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

James Vowles strávil pod vedením Tota Wolffa dlouhá léta. I když je dnes už šéfem Williamsu, je poněkud vtipné, jak veřejně se oba muži snaží prodat své projekty. Rakušan se svými nabídkami snaží oslovit Maxe Verstappena, jeho britský protějšek zase Carlose Sainze.

Na Velké ceně Kanady vyřkl Vowles ódu na adresu španělského závodníka. Tehdy se zdálo, že Williams je opravdu blízko k podpisu pilota Ferrari, ale ten dál váhá a váhá. Paradoxně má být jedním z důvodů vyčkávání i Wolff, který údajně Sainzovi pootevřel vrátka do Mercedesu.

Carlos vyčkává a Williamsu zřejmě dochází trpělivost. Zpočátku to byly úsměvy a nadšení, ale námluvy zjevně nepokračují podle plánu a Sainz nechává Vowlese čekat. Ten prý stanovil managementu španělského závodníka dva konečné termíny pro rozhodnutí – Carlos oba propásl a dále čeká.

„Myslím si, že jsme byli dost otevření a dali jsme jasně najevo, koho bychom chtěli podepsat,“ prohlásil Vowles pro talkSPORT, z jehož vyjádření přímo sálá, že jde o vzkaz Sainzovi. „To však nutně neznamená, že se nám to povede. Víme, kde je naše místo v širším schématu Formule 1.“

„Rád bych však řekl, že chci jezdce, který také chce být součástí naší cesty. Chci jezdce, který by rád pochopil, o čem je Williams – starý i nový. Někdy však tyto věci nejsou navzájem v souladu. Je pro mě důležité, abychom se na tom shodli,“ dodal Vowles, který se v paddocku stává známým také pro své motivační a plamenné projevy.

Williamsu zjevně dochází trpělivost a v médiích se již objevily zprávy, že Vowles obrátil pozornost na Valtteriho Bottase. Finský závodník je také bez angažmá a zřejmě kývne na jakoukoli nabídku, aby se udržel na startovním roštu i v roce 2025.

Vowles přitom potvrdil, že v tomto případě chce podepsat s jezdcem víceletý kontrakt, což Valtterimu dokonale vyhovuje. James ve Williamsu buduje dlouhodobý projekt a světu to dává jasně najevo. „Nepřišel jsem sem z Mercedesu, protože mě nudilo neustále vyhrávat. Chtěl jsem investovat do něčeho vlastního, kde zanechám svou stopu, ale také stopu tisíce dalších lidí v naší organizaci včetně Alexe Albona, kteří se k nám připojili na naší cestě,“ vzkázal Vowles, čímž opět potvrdil svou zálibu v plamenných a motivačních řečech.

Související zprávy

Diskuze