logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamiltonův příchod pomůže Ferrari i personálně, tvrdí Vasseur

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2024

Angažování Lewise Hamiltona nebude přínosné pro Ferrari jen z marketingového či jezdeckého hlediska, ale i personálního. Šéf týmu Frédéric Vasseur věří, že po příchodu sedminásobného mistra světa budou i britští inženýři ochotnější přestěhovat se za prací do Maranella.

Když Lewis Hamilton v roce 2025 poprvé zasedne do monopostu Ferrari, bude mít už 40 let. Zatím netušíme, dokdy bude v Maranellu působit, protože italský tým po podpisu a oznámení smlouvy odmítl poskytnout více detailů. Oznámil jen, že jde o „víceletou smlouvu“.

Vasseur nyní v rozhovoru pro Financial Times naznačil, že by se mělo jednat o tříletou smlouvu. Nejen během těch tří let by měl zároveň pomoci přitáhnout do Ferrari kvalitní lidi z Velké Británie.

„Lewis je důležitý symbol, protože celému padoku vysílá pozitivní odkaz ohledně budoucnosti našeho týmu,“ vyslovil se Frédéric Vasseur. „Musel se rozhodnout a položit si otázku: Kde budu mít největší šanci získat mistrovský titul v letech 2025, 2026, 2027? On řekl: Ve Ferrari.“

Znamená to, že v těchto třech sezónách bude jezdcem Scuderie? Můžeme se domnívat, že tomu tak bude. V sezóně 2027 by měl už 42 let. Fernando Alonso ukazuje, že tento požehnaný formulový věk ještě nemusí znamenat velký pokles ve výkonnosti.

Ferrari jeho přilákáním do Maranella sleduje i něco jiného. „Pro nás je jeho příchod zároveň nejlepším způsobem, jak přitáhnout dobré lidi. Ve Ferrari máme dobré lidi, ale chci posily. Většina [top talentů] je ve Velké Británii.“

Do Ferrari brzy z Brackley přijedou Jérôme d’Ambrosio a Loïc Serra. Tyto přestupy ještě nesouvisí s Lewisem Hamiltonem, ale v budoucnu se takových můžeme dočkat více. Možná jedním z nich bude už příchod Adriana Neweyho, který by byl vhodným kandidátem na technického ředitele.

Vasseur se netají tím, že chce přilákat inženýry ze zahraničí, ale není to snadný úkol. Pokud sídlíte v Anglii, vše máte mnohem jednodušší. „Chcete-li se přesunout z Mercedesu v Brackley do Red Bullu v Milton Keynes, můžete své děti nechat ve stejné škole, můžete zůstat bydlet ve stejném domě. Z pátku do pondělí můžete být v nové práci. Přijet do Itálie je úplně jiný příběh. Musíte přestěhovat celou rodinu, je to životní změna. Lewisův přestup nám v tomto pomůže.“

Související zprávy

Diskuze