logo F1zpravy.czF1online.sk

Jeden z mých nejlepších výkonů za poslední roky, prohlásil Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

Carlos Sainz už nemůže udělat víc, aby přilákal potenciální zájemce. V Silverstonu odjel další fantastický závod, byl rychlý na vodě, na suchu a ke konci zajel i nejrychlejší kolo. Zatímco Charles Leclerc získal v posledních dvou týdnech jen dva body za sedmé místo v rakouském sprintu, Carlos jich posbíral rovných třicet.

Mezi Leclercem a Sainzem se tak bodový stav opět vyrovnal. Monačan má už jen čtyřbodový náskok před týmovým kolegou, který zuby nehty udržel Ferrari na druhém místě v Poháru konstruktérů.

Ani v Silverstone Sainz nemohl udělat víc. Byl skvělý na mokré i suché trati, neudělal chybu a jezdil dost rychle, aby si v závěru mohl dovolit pit stop navíc a útok na nejrychlejší kolo závodu – a tím i bonusový bod. „Bod za nejrychlejší kolo je příjemný bonus po solidním dni a možná to byl jeden z mých nejlepších závodů v posledních pár letech,“ pochlubil se spokojený Sainz pro televizi Sky.

„Všechny zastávky v boxech jsme načasovali správně a byli jsme velmi rychlí v proměnlivých podmínkách. Zatímco lídři se trápili, my jsme se dokázali udržet v závodě. Neměli jsme tam být, protože před deštěm nám zmizeli v dálce, ale dokázal jsem dotáhnout sedmi nebo osmisekundovou ztrátu na Maxe za asi tři kola,“ řekl Carlos, který si na krátký okamžik dovolil snít o velkém výsledku.

„Na chvíli jsme se dostali do boje o pódium, které však nebylo dosažitelné, protože jsme nebyli dostatečně rychlí. Jsem však spokojený a hrdý na tým za všechna správná společná rozhodnutí. Dostali jsme se do bitvy, ve které jsme vůbec neměli být,“ dodal Sainz.

Pohled na Pohár konstruktérů se pro Ferrari víkend co víkend zhoršuje. Nějakým zázrakem se tým drží na druhém místě těsně před McLarenem, zatímco Mercedes už stáhl nemálo ze své ztráty. Možná už v Maďarsku uvidíme změnu na celkovém druhém místě. Ferrari dochází čas a když inženýři nezlepší monopost, ani takové výkony jednotlivce nebudou stačit k udržení se v nejlepší trojce Poháru konstruktérů.

„Pracovali jsme velmi tvrdě už od tréninků ve snaze pochopit počasí, kdy je třeba zastavit, kdy není třeba zastavit vzhledem k různé intenzitě deště. Připravili jsme se dobře a zrealizovali jsme téměř perfektní závod, i když jsme na konci dne nebyli dostatečně rychlí. Dobře jsem se pobavil a musím složit poklonu všem mým inženýrům za zrealizování nejlepších možných závodů pro náš tým,“ řekl Sainz.

Související zprávy

Diskuze