logo F1zpravy.czF1online.sk

Russellovy problémy začaly deset kol před odstoupením: Na volantu vyběhla upozornění

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

George Russell byl na domácím závodě v Silverstonu na dobré cestě za druhým vítězstvím v řadě. V úvodní fázi měl se svým týmem vše pod kontrolou. Jeho úsilí však nakonec zmařily dvě skutečnosti: britské počasí a spolehlivost Mercedesu.

Pro Russella se vše vyvíjelo dobře, ale jen do úvodní přeháňky. Když trať pokryla voda, začal McLaren ukazovat svoji nesmírnou sílu. Georgea nejprve překonal jeho týmový kolega Lewis Hamilton, který tím učinil první důležitý krok na cestě za pozdějším vítězstvím, a vzápětí i oba piloti McLarenu.

V tomto okamžiku to nevypadalo dobře, ale stále nebylo všechno ztraceno. Mercedes se mohl i díky vrtochům počasí vrátit do závodu, ale těsně před přezouváním zpět na sliky mu jeho monopost definitivně vypověděl službu. George nakonec odstoupil kvůli problému s chlazením vody. Jedná se o jeho první poruchu v této sezóně.

„Asi deset kol před odstoupením mi na volantu vyběhla upozornění na vysoké teploty. Bylo to jakési selhání chlazení vody. Opravdu nevím, co v této chvíli říct. Měl jsem v autě strašně skvělý pocit. Věděl jsem, že to bude ještě dlouhý závod. Trochu jsem se trápil na mokrých částech trati, ale… jsem zkrátka velmi zklamaný,“ řekl Russell po závodě pro televizi Sky.

Ten v době tohoto rozhovoru ještě neznal výsledky závodu. Lewis Hamilton právě bojoval v čele o vítězství a svůj boj nakonec dotáhl do úspěšného konce. „Lewis odvádí skvělou práci, takže mu držme palce, ať doveze domů toto vítězství. Pro náš tým to byl úžasný víkend bez ohledu na závadu. Na trati to v dešti bylo náročné, ale i tak je to velké zklamání,“ řekl Russell.

Ten těžko hledal slova, shrnul to však starým známým „takový je motorsport“. Patří to k tomu a je třeba se s tím smířit, i když je to určitě promarněná příležitost nejen na vítězství, ale zároveň na skvělé body do Poháru konstruktérů. „Ze začátku jsme na suchu měli všechno pod kontrolou,“ řekl George pro F1 TV.

„Pak se podmínky zhoršily, zároveň jsem začal ztrácet výkon a nakonec jsem musel odstoupit ze závodu. Jsem velmi zklamaný. Určitě si odtud vezmeme pozitiva, auto bylo rychlé a měli jsme spoustu příležitostí, ale odstoupení z každého závodu je zklamáním, nemluvě o domácím. Rozhodně jsme měli šanci minimálně na pódium,“ dodal Russell.

Související zprávy

Diskuze