logo F1zpravy.czF1online.sk

Na osychající trati jsme začali ztrácet, přiznal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

Ferrari není dopřána hladká sezóna bez propadů formy. Od nasazení vylepšení v Imole a Španělsku se tým, očividně, dostává do slepé uličky. V Silverstonu byl z dvojice pilotů rychlejší Carlos Sainz se starým monopostem.

Španělský závodník se zbavil některých upgradů a pokračoval se specifikací z Velké ceny Emilia Romagna. I když porazil svého týmového kolegu Charlese Leclerca, na pole position ztratil téměř sedm desetin.

Z Ferrari zazněly před sobotou opatrné hlasy, že na vodě a v chladných podmínkách by to monopostu SF-24 mohlo lépe vyhovovat. To se do jisté míry také potvrdilo a zdůraznil to i Carlos Sainz. Potom se však počasí zlepšilo. „Byli jsme na cestě za pozitivním výsledkem, ale když trať začala osychat, ztráceli jsme konkurenceschopnost. Jsem spokojen s Q1 a Q2, ale Q3 ukázala, že stále zaostáváme,“ řekl po skončení kvalifikace Sainz pro F1 TV.

„Stále si myslím, že v Q3 jsme maximalizovali náš výsledek s ohledem na naše přípravné kolo. Fernando a Oscar bojovali, aby vůbec stihli začít své kolo. Za takových okolností nedokážete pořádně připravit své pneumatiky, ale i tak si nemyslím, že jsme měli našlápnuto na dobrý výsledek,“ dodal španělský závodník.

Ferrari tak v neděli čeká další náročný závod. Bude to další víkend o minimalizaci škod a můžeme cítit, že do garáže týmu se postupně vkrádá frustrace. Tým neměl před britskou GP velká očekávání a nemá je ani po sobotní kvalifikaci.

„Na tratích jako Silverstone evidentně ztrácíme. Viděli jsme to v rychlých zatáčkách v Barceloně a v Rakousku, kde jsme se ocitli o krok pozadu za našimi soupeři. Bylo nám jasné, že na Silverstonu, který je králem rychlých zatáček, se budeme trápit,“ konstatoval rodák z Madridu.

„Snažili jsme se však zachovat chladnou hlavu a nasadit ten nejlepší možný balíček. I když jsme dnes vše maximalizovali, výsledek nám říká, že do dalších závodů máme domácí úkoly. Neděle zřejmě nebude jednoduchá, ale potřebujeme získat nějaké body,“ dodal Sainz.

Související zprávy

Diskuze