logo F1zpravy.czF1online.sk

Vasseur: Nemám z výkonnosti špatný pocit

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Ferrari se v pomyslném „potravinovém řetězci“ propadlo na čtvrté místo. Scuderia má za sebou další těžký víkend a piloti opět poztráceli hromadu bodů. Jejich šéf Frédéric Vasseur však překvapivě zvolil pozitivní tón.

I když tým stále drží celkové druhé místo v Poháru konstruktérů, je jasné, že v rychle se vyvíjející Formuli 1 ztratilo Ferrari půdu pod nohama. Red Bull, McLaren i Mercedes jsou nyní rychlejší a sbírají více bodů. Šéf stáje z Maranella však nepanikaří.

„Slovo problém je příliš silné,“ prohlásil Frédéric Vasseur. „V kvalifikaci jsme měli ve třetí zatáčce náskok jednu desetinu na Norrise. Kdybychom ho dokončili – a já vím, že bylo ještě daleko do cíle –, tak by se podle mě náš víkend vnímal zcela jinak.“

„I když vybojujete pole position a vyhrajete závod, máte problémy s autem. Pokud nemáte problémy, je to pro vás začátek konce. Jezdci mohou mít s odlišnými jezdeckými styly odlišné obtíže. My jsme ovšem v sobotu výrazně změnili naše auto a podle mě se zlepšilo. Trochu jsme zapracovali na slabinách monopostu v každé zatáčce a myslím si, že celkově jsme se do toho dostali,“ konstatoval Vasseur.

Ferrari čeká v Silverstonu důležitý víkend. Po nezdařených závodech v Kanadě, Španělsku a Rakousku přijíždí tým na trať, kde se mohou problémy ještě zhoršit. Rychlé zatáčky byly v posledním období velkou slabinou monopostu SF-24 a právě ty v Silverstonu naprosto dominují.

„Myslím si, že nám pomůže normální první a druhý trénink. Bude-li dobré počasí, čeká naše auto podrobná lékařská prohlídka. I když to bude znít zvláštně, nemám z výkonnosti špatný pocit. Vím, že od Maxe jsme byli daleko, ale myslím, že z auta dokážeme vytěžit víc,“ vzkázal Vasseur.

Související zprávy

Diskuze