logo F1zpravy.czF1online.sk

Na Sainze tlačí „netrpěliví“ zájemci. On se však nenechá znervóznit

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Carlos Sainz nám téměř úplně zastavil dění na přestupovém trhu. Španělský závodník je aktuálně nejžádanějším přestupovým artiklem a o jeho služby se zajímají všechny týmy středu pole. To je problém, protože všichni ostatní jezdci musí čekat na jeho rozhodnutí. To podle Carlose vyvolává určitou netrpělivost.

Williams, Sauber a Alpine jsou považováni za hlavní kandidáty na zisk španělského závodníka. Sám Sainz říká, že se nerozhodne na základě aktuálních výkonů jednotlivých zájemců, ale dívá se spíše na jejich dlouhodobou perspektivu.

V padoku však roste netrpělivost. Týmy i další jezdci čekají na rozhodnutí. Carlos nikam nespěchá a tím pádem musí všichni čekat. Když si konečně vybere, všichni ostatní si mohou vybrat také. Momentálně drží všechno ve vlastních rukou a možná si i trochu užívá zájem, i když určitě to není příjemné pomyšlení, že v příštím roce ztratí sedačku v top týmu.

„I když možná existují týmy, které jsou nervózní, nebo se na mě snaží tlačit, tohle je moje chvíle a já si chci užít tuto chvíli na stupních vítězů,“ řekl Sainz po GP Rakouska. „Budu k týmům upřímný a otevřený. Pro mě je to však strašně důležitý krok, takže si dopřeji čas na rozhodnutí.“

„Jestli je někdo nedočkavý nebo trochu netrpělivý, tak s tím nic neudělám. Je to moje budoucnost, mé rozhodnutí a já se pokusím mluvit s každým co nejupřímněji. Dopřeji si potřebný čas,“ vzkázal Sainz.

Portál Motorsport.com nedávno avizoval, že takový Williams ztratil trpělivost a obnovil jednání s dalšími jezdci, i když španělský závodník zůstává v čele jejich seznamu. Zájem Audi je dlouhodobě znám a v posledních dnech se ozval i Alpine, což nově potvrdil i poradce týmu Flavio Briatore.

Sainz kromě toho v Rakousku stáhl ztrátu na týmového kolegu na patnáct bodů. Jelikož oba jsou v první řadě soupeři a jsou známí svou rivalitou (tu ještě posílila skutečnost, že Ferrari si vybralo Leclerca, ne Carlose, aby v týmu doplnil Lewise Hamiltona), musela Sainze potěšit i tato skutečnost. Nezapomínejme, že vynechal závod v Džiddě, kde také mohl získat důležité body.

„Jelikož jsem vynechal závod v Džiddě, snažím se nesoustředit na pořadí v šampionátu, protože v podstatě soutěžím s chlapci, kteří mají o závod víc. Spíše se snažím získat pódia, vítězství a skvělé okamžiky. Není snadné konkurovat nejlepším klukům na světě, když oproti nim máte o závod méně,“ řekl Sainz.

„Tuším, že mám pět pódií a jedno vítězství. To je velmi dobrá statistika. Myslím si, že letos jezdím dobře. Snažím se užívat si těchto příležitostí a bojů o pódia, kterých se v příštím roce nemusím dočkat,“ dodal Sainz.

Související zprávy

Diskuze