logo F1zpravy.czF1online.sk

Očekávali jsme, že nás Oscar doběhne, přiznal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2024

Navzdory všemu, co se v Rakousku událo v čele, ze čtyř nejlepších týmů získalo tento víkend nejméně bodů Ferrari. Hlavním důvodem je, že tento tým měl na Red Bull Ringu čtvrté nejrychlejší auto, tím vedlejším je hororový víkend Charlese Leclerca. Vlajku Ferrari tak musel pozvednout pódiový Carlos Sainz.

Španělský závodník asi objektivně nemohl udělat nic lépe. I když ztratil na vítězství jen 4,5 vteřiny, nejvyšší stupínek byl Scuderii přece jen příliš vzdálený. Red Bull, McLaren i Mercedes měly v Rakousku lepší tempo a projevovalo se to během celého víkendu.

„Na konci závodu nás doběhl Oscar, což jsme také očekávali vzhledem k tempu McLarenu. Po problémech tento víkend však odcházíme s těžce vybojovaným pódiem. Na víc jsme podle mě před závodem ani nemohli pomýšlet,“ řekl Sainz pro televizi Sky.

„Už je to druhý normální víkend po sobě, kdy jsou Red Bull a McLaren jasně o krok před námi a Mercedesem. První Mercedes byl zároveň pokaždé o půl desetiny nebo desetinu před prvním Ferrari. Podle mě je zřejmé, že taková je naše současná pozice. Když chceme udělat pokrok, musíme se soustředit na naše slabiny, o kterých jsme mluvili posledních pár víkendů,“ dodal Sainz.

Španělský závodník se bude modlit, aby Ferrari zabralo a přivezlo do Silverstone další vylepšení. V rychlých zatáčkách to totiž monopostu SF-24 vůbec nejde a po nasazení posledních vylepšení začal poskakovat. Prý se chystají další úpravy balíčku červeného týmu, který to bude potřebovat jako sůl.

„Myslím si, že v souboji s Mercedesem je to velmi těsné. V posledních dvou týdnech byl lepší Mercedes rychlejší než lepší Ferrari. Když se chceme dostat do hry v Silverstonu, musíme udělat krok vpřed. Přesně na to se soustředíme,“ řekl Sainz pro F1 TV.

Ve srovnání s úvodem sezóny došlo k určité změně. Vzpomeňme si na Austrálii, kde měl Max Verstappen technický problém a byl to právě Carlos, kdo čekal jako první za ním na podobnou příležitost. V Rakousku to pilotovi Red Bullu opět nevyšlo, ale tentokrát číhal na svou příležitost George Russell, ne Ferrari.

„V počáteční fázi sezóny bychom vytěžili více z bitvy vpředu. Realita je však taková, že v této fázi roku pronásledujeme Mercedes a jsme o krok pozadu za McLarenem a Red Bullem. Měli jsme v poslední době nějaké problémy s autem, které chceme rychle vyřešit,“ ujistil Sainz.

Související zprávy

Diskuze