logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz věřil v nejlepší trojku, ale na měkkých pneumatikách to prý Ferrari nešlo

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2024

Po Velké ceně Monaka to s Ferrari vypadalo velmi dobře. Vítězství a dvojité pódium přiblížilo Scuderii v Poháru konstruktérů na dostřel, ale od té chvíle je to jedno velké trápení. V Kanadě, Španělsku a ani první den v Rakousku neukázalo Ferrari rychlost podle přísného gusta fanoušků tohoto týmu.

Pro Charlese Leclerca skončila SQ3 hotovou katastrofou, Carlos Sainz alespoň stihl nájezd do závěrečného rychlého pokusu. Výsledkem je páté místo se ztrátou více než čtyř desetin na Maxe Verstappena, což je na krátkém okruhu jako Red Bull Ring skutečně vysoké číslo.

Carlos Sainz ale tvrdí, že měkké pneumatiky, na kterých to prý monopostu SF-24 příliš nejde, zkreslují celkový dojem. I Charles Leclerc – podle kterého ve Ferrari neočekávali, že budou „superrychlí“ – připomněl, že Ferrari nečekalo umístění mezi elitou. Tato slova potvrdil i Sainz, podle kterého páté místo odpovídá aktuální formě jeho monopostu.

„Měl jsem slušnou sprintovou kvalifikaci,“ řekl po skončení pátečního programu spokojený Carlos Sainz. „Byl jsem ve formě od SQ1. Zajel jsem tři velmi čistá kola, ale bohužel už od tréninku to vypadalo, že na měkkých pneumatikách jsme na tom hůře než na středně tvrdých.“

To by teoreticky mohlo Ferrari dobře posloužit v závodním tempu. Otázkou je, zda soupeři nejsou přece jen příliš daleko. „Před obutím měkkých pneumatik v SQ3 jsem si říkal, že nejlepší trojka je v našich silách. Nakonec je z toho páté místo, ale stejně jsme na tom byli i v tréninku, když jsme na softech skončili na nějakém šestém místě,“ řekl Sainz.

„Máme tedy něco, na co se musíme podívat. Bohužel, v této chvíli je toto víceméně výsledek odpovídající našemu tempu,“ dodal španělský závodník.

Co tedy můžeme očekávat v sobotním sprintu od červených monopostů? Se Sainzem na pátém a Leclercem na desátém místě asi nic světoborného. Rodák z Madridu však nepolevuje ve svém odhodlání. „Uvidíme. Doufám, že se můžeme posunout dopředu alespoň trochu. Startujeme z pátého místa na čisté straně roštu, takže se do toho můžeme pustit a získat co nejvíc bodů. Potom nás čeká další kvalifikace, před kterou potřebujeme doladit naše auto,“ řekl Sainz.

Související zprávy

Diskuze