logo F1zpravy.czF1online.sk

Ve Ferrari opět vládne harmonie. Leclerc a Sainz si všechno vydiskutovali

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2024

Charles Leclerc a Carlos Sainz si v Barceloně poslali přes média pár odkazů. Když ochladly horké hlavy, dvojice se setkala a vše probrala bez zbytečných emocí. Nakonec si piloti Ferrari podali ruce.

Po závodě ve Španělsku si Charles Leclerc postěžoval na svého kolegu za to, že neuposlechl týmové příkazy a nejen, že ho předjel a poškodil mu přední křídlo, ale že ztracená sekunda ho v závěru velké ceny připravila o šanci zaútočit na George Russella. Když se Sainz o Leclercově nespokojenosti dozvěděl, vzkázal, že jeho kolega si velmi často na něco stěžuje.

Od tohoto momentu uplynuly čtyři dny, což stačilo k tomu, aby se rány obou jezdců zahojily. Charles Leclerc prý nemá obavy, že by to mělo nějaký vliv na jejich spolupráci. „Na náš vztah žádný. V neděli v noci jsme odletěli stejným letadlem. Šlo jen o to setkat se. Všechno je v pořádku. Jako vždy jsme to prodiskutovali.“

„Myslím si, že taková věc se zvenčí vždy jeví jako něco velkého. My se však už dlouhá léta velmi dobře známe a víme, že po závodě je v padoku napětí. Oba jsme se ocitli v zánětu emocí, jeden z druhého jsme byli zklamáni. Pak jsme si popovídali a všechno je fajn,“ ujistil před víkendem v Rakousku.

Takovým momentům se ve Formuli 1 nelze vyhnout, pokud v jednom týmu působí dva piloti, kteří jsou na podobné výkonnostní úrovni. Musí být však ochotni hodit za hlavu staré šarvátky a vždy se poměřit.

„Směrem do budoucna mi náš vztah nedělá starosti. Byl to jen jeden podnik a závod, ve kterém to bylo trochu napjaté, což se stalo i v minulosti a možná to není naposledy. Pokaždé jsme to však zvládli díky tomu, že jsme si spolu popovídali. Směrem do budoucna je všechno fajn. Nemám vůbec starosti,“ opakovaně ujistil Charles Leclerc.

V neposlední řadě monacký rodák prozradil, že po oznámení příchodu Lewise Hamiltona a tím pádem zpečetění odchodu Carlose Sainze v týmu nedošlo k výrazné změně dynamiky mezi kolegy. S Carlosem Sainzem se mu pracuje stejně jako v minulosti.

„Funguje to velmi dobře. Tato otázka zřejmě přišla kvůli tomu, co se stalo na posledním závodě. Nicméně, i v minulosti jsme zažili takové chvíle, kdy to mezi kolegy začalo trochu skřípat, zejména, když jsme tak blízko vedle sebe,“ připomíná vítěz šesti velkých cen.

„Jde spíše o to, jak se s tím následně vypořádáte tváří v tvář. Toto mezi mnou a Carlosem funguje velmi dobře,“ doplnil s odkazem, že oba jsou „profesionálové“.

Související zprávy

Diskuze