logo F1zpravy.czF1online.sk

V Mercedesu pokračuje kanadské nadšení: Auto je skvělé!

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Mercedes si přenesl dobrou náladu z Kanady i do Španělska. Lewis Hamilton ovládl druhý trénink a ani v tom prvním monopost W15 nezklamal. George Russell byl po pátku velmi dobře naladěn a z jeho odpovědí i výrazu bylo jasné, že podle jeho názoru je Mercedes uprostřed boje s nejlepšími.

Tým už v Kanadě ukázal, že se může velmi rychle a snadno vrátit do boje s nejlepšími. V pátek ve Španělsku to na mnohem konvenčnější trati také potvrdil. Mercedes jezdil konzistentně rychlé časy v závodních i kvalifikačních simulacích.

„Cítím se dobře a auto má na této trati dobrou výkonnost. Samozřejmě, musíme to blíže prozkoumat, protože Lewis je v čele výsledkové listiny, což je skvělé vidět. Já jsem se cítil opravdu dobře na středně tvrdých pneumatikách a v závodních simulacích v prvním tréninku jsme byli nejrychlejší. Dnes je jen pátek, ale už je to nějaký čas, co jsme byli naposledy konzistentně vpředu,“ řekl po pátku spokojeně Russell.

Ten má podle vlastních slov všechny důvody k optimismu. Mercedes vypadal dobře v závodních i kvalifikačních simulacích, byť ne ve stejné fázi dne. Při pohledu na předchozí výsledky týmu je to ovšem výrazné zlepšení.

„V prvním tréninku jsme byli silní v závodních simulacích – pravděpodobně nejrychlejší ze všech –, ale možná už ne v kvalifikačních. Na druhé straně, ve druhém tréninku vypadaly kvalifikační jízdy velmi dobře. Cítím se fajn a je to vzrušující. Přesně na tom jsme tak dlouho pracovali,“ říká nadšeně Russell.

„Nemůžeme však předbíhat. Lewis odvedl skvělou práci a zajel skvělé kolo ve druhém tréninku. Víme, že Red Bull na začátku kvalifikace zapne a Max půjde naplno. Kromě toho, McLareny byly rychlé, Carlos byl rychlý, takže očekáváme pěkný souboj,“ dodal Russell.

I Hamilton se cítil skvěle

Na vlak nadšení naskočil také Lewis Hamilton. Ten ovládl druhý trénink, ale tento úspěch mu poněkud unikl, protože podle vlastních slov příliš nesledoval konkurenci. I on ale potvrdil, že auto je na tom velmi dobře a Mercedes potřebuje dál tlačit, aby se udržel v boji s trojicí nejlepších týmů.

„První trénink byl trochu na hraně a vydali jsme se směrem, díky kterému jsme se hodně naučili. Ve druhém tréninku se pocit v kokpitu hodně zlepšil. Udělali jsme pár dobrých změn a z auta jsem měl dnes skvělý pocit,“ řekl po pátku Hamilton.

„Na trati to bylo náročné a ve vedru to nebylo jednoduché s pneumatikami, ale nemyslím si, že jsme příliš daleko, i když jsem časy ostatních moc nesledoval. Auto je na tom určitě lépe, přestože máme přes noc ještě nějakou práci, abychom ho zlepšili. Uvidíme, jestli se dokážeme udržet Red Bullu, Ferrari a McLarenu,“ uvedl sedminásobný mistr světa.

Ani on však nemůže popřít, že Mercedes se v posledních týdnech výrazně vytáhl a dosavadní průběh španělského víkendu naznačuje, že je přímo uprostřed souboje s nejlepšími. „Myslím si, že jsme našli naši Severku a teď už mnohem lépe rozumíme, kam se chceme vydat s tímto autem. Děláme postupné kroky a všichni pracují velmi tvrdě, aby pravidelně přinášeli nové díly, ne jen velká vylepšení čas od času. Jsem jim vděčný a jejich práce se začíná projevovat na komfortu jezdců v kokpitu,“ uvedl Hamilton.

Související zprávy

Diskuze