logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz: Kontaktovali mě skoro všechny týmy. Rozhodnutí se dozvíte brzy

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2024

Oznámí Carlos Sainz své další plány na domácí Velké ceně Španělska? „Chilli“ se nemusí ani v nejmenším obávat o svou budoucnost ve Formuli 1, i když určitě doufal, že si najde místo v některém z top týmů. Sám přiznal, že nabídek má vskutku mnoho.

V současnosti se souboj omezil na Williams a Audi. Podle většiny odborníků si Sainz vybere první možnost a hlavním důvodem je pohonná jednotka Mercedes pro rok 2026, která by podle předběžných zpráv měla být velmi kvalitní. Carlos pak v roce 2026 může doufat, že se mu otevřou dveře do některého z lepších týmů.

Když Lewis Hamilton přestoupil do Ferrari a Fernando Alonso prodloužil smlouvu s Mercedesem, mnozí viděli na místě sedminásobného šampiona právě Carlose. Toto Wolff však v posledních měsících ostentativně najevo, že preferuje Kimiho Antonelliho. Jeho sympatie k italskému mladíkovi byly tak evidentní, že už jen ze slov rakouského byznysmena považujeme přestup závodního klenotu do Mercedesu za hotovou věc.

Co však bude se Sainzem? „Mám své možnosti na stole a jsem připraven se rozhodnout. Rozhodnutí přijde velmi brzy, protože to už chci hodit za hlavu a soustředit se na zbytek sezóny s Ferrari,“ řekl Sainz ve španělské televizní show El Hormiguero, na kterou odkazuje portál Formu1a.uno.

I když nevíme, kdy přijde definitivní rozhodnutí, a mnozí ho očekávají právě o víkendu v Barceloně, Carlos podle vlastních slov na nové působiště nemyslí. „Budu mít čas, abych přemýšlel o svém novém týmu. Nyní však mám auto, které mi umožňuje bojovat o pódia a umožnilo mi vyhrát závod. Přesně na to se chci soustředit,“ říká Sainz, který si podle svých slov mohl vybírat z několika možností.

„Nebudu vám lhát, na stole není jen jedna možnost, ale mám jich několik. Jsem na seznamu všech týmů, které nemají podepsané oba závodníky na následující sezónu. Nabídli mi kontrakt a zítra ho můžu podepsat. Zítra však nepodepíšu, zůstanu klidný a brzy se rozhodnu,“ ujistil Sainz.

Související zprávy

Diskuze