logo F1zpravy.czF1online.sk

Haas odmítne 30 milionů od Čoua a nasadí Ocona s Bearmanem, shodují se experti

Oliver Bearman
© Ferrari Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2024

Očekáváme, že tento týden by do sebe mohl zapadnout další dílek přestupové skládačky. Carlos Sainz je na prahu podpisu nové smlouvy a novinky by mohl oznámit na domácím závodě ve Španělsku. Spekuluje se i na dalších frontách. Posouvá se to takovým tempem, že některá oficiální stanoviska se považují za prostou formalitu.

Esteban Ocon a Oliver Bearman vytvoří jezdeckou dvojici v týmu Haas v sezóně 2025, shodují se někteří z nejrenomovanějších odborníků v paddocku Formule 1. I když se v poslední době objevila zpráva, že na formulovém trhu promluvili bohatí sponzoři čínského závodníka Kuan-jü Čoua, podle experta německého magazínu Auto Motor und Sport Michaela Schmidta příliš nezaujali nejchudší tým na roštu.

„Řekl bych, že v Haasu bude Esteban Ocon spolu s Oliverem Bearmanem,“ konstatoval německý reportér ve svém podcastu. „Kuan-jü Čou prý má hromadu peněz, mluví se o 30 až 35 milionech eur, ale do toho nepůjdou, protože Bearman je nováček. Potřebujete k němu ošlehaného střelce a v Sauberu se jednoznačně ukazuje, že Čou jím není.“

Podle Schmidta to však není konec nadějí pro čínského závodníka, o obsazení druhého místa v Sauberu se ještě nerozhodlo a volné sedačky má také Alpine, na který má Čou skvělé napojení. Zdá se však, že dveře do Haasu se postupně zavírají všem, protože velmi podobně jako německý reportér říkají i další jména. Komentátor F1 TV Alex Jacques a reportér Lawrence Barretto mají jasno v tom, kdo obsadí závodní sedačky v americké stáji.

„Můžeme se ještě dočkat překvapení, ale očekáváme přestup Olivera Bearmana z Formule 2 do Formule 1,“ řekl Jacques, který nemá jasno o Oconovi, ale má jasno o britském mladíkovi. V tom mu do toho vstoupil Barretto s jednoznačným stanoviskem: „Ano, zdá se, že je dokonce ruka v rukávu, ne?“

Takových zpráv se v posledním období objevilo několik. Také reportér Joe Saward například napsal ve svém blogu: „Od Ferrari i Mercedesu se v příští sezóně očekává nasazení jejich juniorských jezdců s Oliverem Bearmanem v Haasu a Kimim Antonellim po boku George Russella,“ napsal Saward, který na margo Ocona dodal, že „podepíše v Haasu, protože ví, že Audi není nejlepší volbou“.

Související zprávy

Diskuze