logo F1zpravy.czF1online.sk

Proč raději Antonelliho než Sainze?

Andrea Kimi Antonelli
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2024

Mercedes má poslední volné místo z pěti nejlepších týmů. Red Bull, Ferrari, McLaren a Aston Martin už mají jasno o svém jezdeckém složení. Stáj z Brackley bude pokračovat s Georgem Russellem, ale kdo se stane jeho týmovým kolegou? Všechny indicie ukazují na italského mladíka Kimiho Antonelliho a nijak to neskrývá ani Toto Wolff.

Od sedminásobného mistra světa, rekordéra Formule 1 a jednoho z nejzkušenějších jezdců k mladíkovi, který se dnes ani nemůže napít z vítězného šampaňského? Takový vývoj nikdo nečekal a ještě méně očekávané výsledky přinesla diskuse o nástupci Lewise Hamiltona, s nímž Mercedes původně počítal i do dalších let.

„Řekl nám, že zůstane, ale pak se rozhodl odejít. Lidé mění názory a změnily se i okolnosti, takže to musíte respektovat. Váš dnešní názor nemusí platit zítra a já proti tomu nic nemám,“ řekl Wolff, pro kterého je Hamilton nadále jedním z největších favoritů ve Formuli 1.

„Pokud Ferrari dokáže poskytnout Lewisovi konkurenceschopné auto, tak může získat další titul, o tom není pochyb. Vždy s ním budu mít osobní vztah a budu vzpomínat na skvělé časy – profesionálně i osobně. Když se Lewis připojí k Ferrari, stane se naším soupeřem, ale já mu budu vždy přát hodně štěstí,“ uzavřel Wolff.

Ten se po odchodu Hamiltona dostal do nezáviděníhodné situace. Adekvátní náhradou za takovou závodní legendu mohl být v podstatě jen Max Verstappen. Je docela zřejmé, že Wolff se nizozemskému šampionovi nabízel, ale ten námluvy (zatím) odmítá. Další logickou alternativou byl Carlos Sainz, ale ani ten Rakušanovi nevyhovoval.

„Chceme se koncentrovat na Kimiho. To je naše budoucnost: mladí jezdci. Chceme se zavázat našim mladým jezdcům a přesně to jsme řekli i Carlosovi,“ prohlásil Wolff.

Prý to nijak nesouvisí se Sainzovou výkonností. Podle slov rodáka z Vídně nastavil Mercedes kurz a toho se drží. „V první řadě si myslím, že Carlos si zaslouží sedačku v nejlepším týmu. Odvedl fantastickou práci. My jsme se však vydali na cestu znovuobjevení a Kimi Antonelli v tom jistě hraje důležitou roli. Ještě jsme se nerozhodli, kdo za nás bude jezdit v příštím roce, ale Carlose jsme nechtěli nechat čekat, protože se musí rozhodnout. To je fér. Odvádí prostě skvělou práci,“ pochválil stále pilota Ferrari Toto Wolff.

Související zprávy

Diskuze