logo F1zpravy.czF1online.sk

Villeneuve o Antonellim v Mercedesu: Nyní přijde na řadu Wolffovo ego

Toto Wolff
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 6. 2024

Mercedes ještě nerozlouskl svou jezdeckou otázku, ačkoli stále více zdrojů tvrdí, že už je v podstatě rozhodnuto. Jacques Villeneuve se sice o víkendu netvářil, že by o něčem takovém měl informace, ale prohlásil, že Toto Wolff se při rozhodování nechá ovládat svým egem.

V souvislosti s Andreou Kimim Antonellim se v posledních dnech intenzivně spekuluje. Televize RTL či noviny Bild tvrdí, že o všem je již rozhodnuto a v příští sezóně se do kokpitu Mercedesu posadí Antonelli. Těžko však něčemu opravdu věřit, protože jiné zdroje včetně samotného Wolffa avizují, že takový krok ještě nepřišel.

Pokud nepřišel, tak přijde, myslí si však Jacques Villeneuve. „V Mercedesu ve skutečnosti nejsou otevřené dveře. Je to Antonelliho tým,“ míní mistr světa z roku 1997. „To je jeho budoucnost. Byl na ni připravován.“

Mercedes přichystal Antonellimu intenzivní tréninkový plán. Společně chodí po evropských okruzích a ve starších monopostech na nich tráví celé dny, jen aby byl mladík co nejlépe připraven na novou výzvu. Mladého Itala tak zřejmě nečeká podobná cesta jako například George Russella, který se nejdříve tři sezóny učil a trápil ve Williamsu.

„Toto nepřistoupí na žádnou jinou možnost, hraje v tom roli jeho ego. On dokáže světu, že měl pravdu a už v Antonelliho dvanácti letech o něm věděl, že to je budoucí mistr světa,“ prohlásil Villeneuve. Toto Wolff v rozhovorech dosud vzpomíná, jak mu kdysi dávno Red Bull vyfoukl Maxe Verstappena. Nyní zřejmě nastal čas vychovat si vlastního.

Toto Wolff během víkendu v Kanadě prozradil, že Mercedes si už nastavil jistý kurz. Na této světové straně je Antonelli, ale takový Carlos Sainz určitě ne. „Chceme se koncentrovat na Kimiho. To je naše budoucnost: mladí jezdci. Chceme se zavázat našim mladým jezdcům a přesně to jsme řekli i Carlosovi.“

Související zprávy

Diskuze