logo F1zpravy.czF1online.sk

Příliš mnoho chyb povzdechl si Russell. Věří však, že Mercedes může bojovat s McLarenem

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 6. 2024

Asi není žádným tajemstvím, že McLaren a Mercedes mohly vzít vítězství Red Bullu. Byly jejich monoposty rychlejší než RB20? Těžko říct, ale v Kanadě se těšil ten, kdo udělal nejméně chyb. Tím rozhodně nebyl George Russell, který jich napáchal opravdu hromadu.

Chyba v šesté zatáčce, která ve finále předala druhé místo Landovi Norrisovi; kolize s Oscarem Piastrim; nedobrzdění do poslední šikany a následné nebezpečné překřížení Maxe Verstappena. To je jen několik z chyb, které připravily George Russella o šanci na vítězství. Jeho Mercedes možná nebyl v Kanadě nejrychlejší, ale vyhrát mohl, zejména po startu z pole position. Nakonec se musí smířit s třetím místem.

„Kdybyste nám před tímto víkendem řekli, že získáme pole position a třetí místo, asi bychom vám nevěřili,“ řekl Russell po neděli. „Všichni mají za sebou složitý závod. Dostanete se s kolem o milimetr mimo a vyletíte z trati. Já jsem v klíčových okamžicích udělal příliš mnoho chyb, které mě připravily o šanci zabojovat s Maxem a Landem.“

„V posledních třech kolech jsem se soustředil na návrat na pódium. Cítil jsem, že jsem trochu zklamal tým, když jsem ztratil Maxe z dohledu a udělal pár chyb, které mě dostaly do této pozice,“ řekl Russell.

Stále ovšem platí, že Mercedes měl v Kanadě skvělé tempo. Můžeme říci, že tento tým je zpátky? Georgea podle jeho slov nepřekvapila konkurenceschopnost monopostu W15. Nezapomínejme však, že Kanada je specifická trať – tento víkend se navíc jezdilo v náročných podmínkách.

„Není žádným tajemstvím, že Red Bull se v posledních třech závodech trápil. Myslím si tedy, že si musíme počkat, jaký výkon předvedou v Barceloně, což je poněkud konvenčnější okruh. Nepřekvapilo nás zlepšení našeho tempa tento víkend, protože všechna čísla z továrny nám napověděla, že s těmito vylepšeními dosáhneme velkého pokroku. Barcelona bude zajímavá, ale jsem přesvědčen, že i tam budeme ve hře,“ prohlásil odhodlaně Russell.

Nesouvisely tedy výkony a výsledky tento víkend s charakterem okruhu v Montrealu? „Myslím si, že Red Bull se v posledních závodech trochu trápil, ale přesto dvakrát vyhrál. Při návratu na konvenční evropské okruhy tedy očekávám z jejich strany malý krok,“ řekl George.

„Opravdu si však myslím, že zlepšení naší výkonnosti je skutečné a můžeme se zapojit do boje s McLarenem. Doufejme, že můžeme pokračovat i v soubojích s Maxem. Počkejme si také, co Ferrari, které asi mělo tentokrát špatný víkend,“ dodal Russell.

Související zprávy

Diskuze