logo F1zpravy.czF1online.sk

Nadšený Hamilton se kanadského pátku neuměl nabažit: Tento víkend jsme blíž!

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2024

Pátek v Kanadě byl jako žádný jiný. Podmínky se měnily každou chvíli, trať nebyla ani suchá, ani mokrá. Až nám přišlo líto, že se v těchto podmínkách nejezdila alespoň kvalifikace. I když se po trati nekroužilo intenzivně, jezdci si své chvíle v Montrealu dokonale užili. Takový Lewis Hamilton ani nechtěl vystoupit z auta.

Pokud budou panovat stejné podmínky i v sobotu a v neděli, jsme velmi zvědaví, jak si s tím jezdci a týmy poradí. V pátek k tomu mohli přistoupit uvolněněji a trochu se pobavit. Budou se bavit, i když půjde do tuhého? Takový Lewis Hamilton po pátku vypadal, že mu nic nemůže pokazit náladu.

„Cítil jsem se skvěle,“ řekl po pátku sedminásobný šampion. „Bažil jsem po každé vteřině na trati. Pořád jsem chlapcům říkal: ‚Pojďme na trať, pojďme, pojďme, pojďme…‘ Tlačil jsem na ně, abychom maximalizovali čas na okruhu bez ohledu na podmínky.“

„Na této trati potřebujete stavět na svých kolech a podstatné je strávit venku co nejvíce času, pochopit podmínky i změny asfaltu. Byly to dobré tréninky a dobrý den. Z auta jsem měl opravdu skvělý pocit a užil jsem si to,“ řekl Hamilton.

To zní, jako kdyby se k nám přinavrátil starý a nadšený Lewis. Jako kdyby Mercedes opět bojoval o vítězství, ale takto daleko pilot Mercedesu nechtěl zajít. „Na to je ještě brzy. Jsem však v bojové náladě. Cítím, že auto reaguje na mé podněty a cítím sebedůvěru. Sobota však bude nový den a já doufám, že bude dobrý. Za každých podmínek jsem se cítil dobře, takže jsem plný naděje. Mám pocit, že tento víkend jsme blíž,“ prohlásil odhodlaně Hamilton.

George Russell zdůraznil odhodlaná slova svého týmového kolegy, i když tentokrát to byl netradičně Lewis, který před mikrofony rozdmýchal nadšení Mercedesu. I když my jsme z pátečních jízd nedokázali číst, jak jsou na tom jednotlivé týmy, kluci z Brackley možná vědí něco víc.

„Byla to zábava. Těžko se z toho něco naučit, protože podmínky se měnily v každém kole. Kropilo, pršelo a pak trať osychala, ale byla to zábava a z auta jsem měl dobrý pocit. Více se však dozvíme v sobotu,“ řekl Russell pro F1 TV.

„Třetí trénink je obvykle o kvalifikačních simulacích, ale musíme se také soustředit na naše závodní tempo a pak máme velmi málo času na provedení změn, protože dnes jsme se toho moc nenaučili. Je tu však šance, že počasí se v sobotu nezmění,“ pokračoval britský závodník.

„V těchto podmínkách jsem cítil sebedůvěru. Potřebujete důvěru v autě, abyste v proměnlivých podmínkách mohli tlačit až na hranu a přesně to se mi dařilo. Pokud vydrží stejné počasí, tak jsme na tom podle mě dobře. Když bude sucho, tak nemáme ani ponětí,“ dodal Russell.

Související zprávy

Diskuze