logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz jasně odkazuje: Nic jsem nepodepsal!

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2024

Španělský závodník Carlos Sainz od samého začátku sezóny odráží spekulace, že podepsal s tou či onou stájí. Během kanadského víkendu se to stalo opět, když španělská média informovala o podpisu jeho smlouvy s týmem Williams. To však Carlos rezolutně odmítl.

Rodákovi z Madridu se tento týden definitivně zavřely dveře do Red Bullu. Z top týmů tedy zůstává už jen Mercedes. Dobrých pár týdnů však slýcháme, že tyto dva týmy neměly velký zájem o Sainzovy služby. Tomu tak nezbývá nic jiného, než se obrátit na týmy středu pole s dobrou perspektivou směrem do budoucna.

Zpočátku se Audi zdálo být logickou možností. Na světlo světa však pronikají zprávy o velké nepřipravenosti a korporátní kultuře uvnitř německé automobilky. Sainzovým záchranným kolem tak má být Williams a právě s tím podle španělského The Observer již podepsal smlouvu, kterou mají strany oficiálně oznámit před Velkou cenou Španělska. To však Carlos rezolutně popřel.

„Mohu vám říci jen tolik, že nic není uzavřeno,“ prohlásil Sainz před novináři v Kanadě. „Viděl jsem zprávy, asi pocházely ze Španělska, že jsem prý podepsal. Když tyto věci čtu, jen se směju, protože jsem před třemi měsíci viděl články, že jsem podepsal s Mercedesem a také články o podpisu s Red Bullem. Nyní se o těchto destinacích nemluví.“

„Je to tedy zábavné, když lidé říkají, že jsem podepsal s Williamsem. Rozesměje mě, když za takové věci nějaký člověk v médiích není potrestán. Dělá mi starosti, že lidem takové věci projdou. Když budu mít co oznámit, budete to vědět jako první a otevřeně si s vámi promluvím o mé budoucnosti,“ ujistil Sainz.

Opakuje se to už téměř každý víkend. Média přijdou s nějakou spekulací a Carlos ji následně popře. Španělský závodník se nijak netají tím, že chce dlouhodobou smlouvu a dobrý projekt. To druhé však s blížící se změnou pravidel není snadné odhadnout.

„Než podepíšu nějaký kontrakt, všechno pečlivě zvážím. Pevně ​​věřím, že když chcete uspět ve Formuli 1, potřebujete střednědobý až dlouhodobý projekt. Nemyslím si, že uspějete, když někam pojedete na rok vyhrát a pak odejdete. Musíte mít pořádný projekt, aby se to podařilo,“ prohlásil španělský závodník.

„Léta 2025, 2026, 2027 a 2028 mi nabízejí dobré příležitosti. Rok 2026 bude loterie. Je nemožné předpovědět, kdo bude konkurenceschopný. Vím, že to vidíte dost dramaticky, když někdo nedostane konkurenceschopnou sedačku v letech 2025 nebo 2026, ale pravda je, že sezóna 2026 mi po obrovských změnách může přinést něco opravdu pozitivního,“ dodal s nadějí Sainz.

Související zprávy

Diskuze