logo F1zpravy.czF1online.sk

Děláme obrovské pokroky, říká natěšený Russell

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

George Russell byl opět lepší z pilotů Mercedesu. Mladší z dvojice převyšuje v letošním roce Lewise Hamiltona, který jako by už byl myslí ve Ferrari. Russell podle vlastních slov poskládal v Monaku velmi dobré poslední kolo a jen stotinky ho dělily od umístění v nejlepší trojce.

Pátého Russella a sedmého Hamiltona předělil Max Verstappen, ale George se po skončení kvalifikace nedíval za sebe. Lepší výsledek totiž byl blízko. Ztráta jedné setiny na čtvrtého Landa Norrise a 25 tisícin na Carlose Sainze pořádně mrzí. Podle slov britského závodníka však po sobotě v Monaku převažují pozitiva.

„Je to skvělý den. Jen dvě setinky od třetího místa. Upřímně, takový těsný výsledek je frustrující, ale jako tým děláme obrovské pokroky. Tým pracoval velmi tvrdě, aby připravil nějaké nové díly na auto, ze kterého jsem měl skvělý pocit. Doufám, že to pro nás bude tak trochu bod zlomu, protože Monako nikdy nebylo předností našeho monopostu,“ řekl po skončení kvalifikace George Russell pro televizi Sky.

Mercedes ukazoval celý víkend záblesky skvělé formy, ale nikdy se nezdál být dostatečně rychlý. V této sezóně přišly po náznacích optimismu téměř pokaždé problémy, ale v Monaku to zatím neplatí. I když se Mercedes nedostal do boje s Ferrari a McLarenem, rozhodně nezklamal.

„Auto v prvním sektoru pořádně tancovalo, ale z kola jsem měl opravdu skvělý pocit a jsem s ním velmi spokojený. Samozřejmě, po skončení kvalifikace vždy cítíte, že jste se mohli zlepšit alespoň o kousek, ale beztak jsem velmi spokojený s výsledkem. Mohlo z toho být třetí místo, nakonec je to těsně pátá příčka, ale nejdůležitější je, že se zlepšujeme,“ hlásí odhodlaně Russell.

Je sporné, jak moc dokáže vylepšit páté místo v nedělním závodě. V Monaku k výraznému posunu potřebujete nepředvídatelné okolnosti. Připomínáme, že Mercedes stále čeká na první pódiové umístění v této sezóně.

„V posledních letech jsme zde byli svědky celkem chaotických závodů. Nejsem si jistý, jestli bude pršet, ale všichni bychom přivítali, kdybychom to mohli trochu okořenit. Jak jsem řekl, chceme ten nejlepší možný výsledek, ale nejdůležitější je, že děláme pokroky a tým doma v továrně odvedl úžasnou práci, aby nasadil vylepšení na auto o něco dříve. Každý pracuje na plný plyn a já si toho cením,“ vzkázal Russell.

Související zprávy

Diskuze