logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz se v pátek ztratil při hledání nastavení, ale byl „neskutečně rychlý“ s plnou nádrží

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 5. 2024

Pokračuje Carlos Sainz tam, kde v Imole skončil? Španělský závodník před týdnem zaostal a do monackého víkendu nevykročil pravou nohou. Jeho srovnání s týmovým kolegou nevyznívá vůbec dobře, ale ve Ferrari zřejmě vědí, co musí udělat před sobotou.

I když porovnávání pátečních výkonů jednotlivých týmů je vždy složité, Sainz patřil k nejrychlejším jezdcům v závodních simulacích. Byl to pátek plný protikladů, zatímco Leclerc hovoří o „katastrofě“ v závodním tempu, jeho týmový kolega byl s plnou nádrží rychlý jako raketa.

„Na jedno kolo jsem se dnes určitě trápil,“ prohlásil po pátku Carlos Sainz. „Jednoduše jsme nedokázali vyždímat z auta maximální výkonnost na středně tvrdých nebo měkkých pneumatikách. Z nějakého důvodu jsem však měl v závodních simulacích pocit, že auto je neskutečně rychlé.“

„Máme tu tedy něco, co potřebujeme pochopit. Doufám však, že před sobotou najdeme nějaké odpovědi,“ dodal s nadějí Carlos, který hledá za výpadkem formy změny v nastavení mezi prvním a druhým tréninkem.

„Trochu jsme se ztratili ve změnách nastavení před druhým tréninkem, takže jsem byl o krok pozadu. Zdálo se, že jsem se ke konci dotahoval v závodních simulacích. V sobotu by to mělo být lepší, ale nebyl to ideální začátek víkendu. Doufejme, že zítra budu v lepší formě,“ řekl Sainz.

Ten považuje Monako za jeden ze svých nejoblíbenějších okruhů. I když to o sobě tvrdí mnoho současných pilotů, Carlos může toto tvrzení podpořit i výsledky. Pokaždé zde bodoval (dokonce i třikrát s Toro Rosso) a v roce 2021 skončil druhý. Jedinou černou skvrnou zůstává loňské osmé místo s Ferrari, které chce napravit tento víkend.

„Monako je obvykle jeden z mých nejlepších okruhů. Proto byl dnešek poněkud zvláštní. Zároveň jsem však byl možná nejrychlejší v závodních simulacích. Musíme to pochopit, ale když všechno poskládáme dohromady, mělo by to být v pořádku,“ ujistil Sainz.

Související zprávy

Diskuze