logo F1zpravy.czF1online.sk

Sempre Senna! McLaren se v Monaku představí v brazilských barvách

Špeciálne lakovanie McLarenu
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2024

Speciální lakování, jak se patří! McLaren se toho opět nebál a na rozdíl od Ferrari v Miami přijede do Monaka v pořádně odvážném hávu. Na první pohled je jasné, že stáj v uličkách Monte Carla uctí svou největší legendu – Ayrtona Sennu.

Třicet let po smrti brazilské legendy si McLaren připomene jeho památku na místě jeho velkých vítězství i pádů. Trojnásobný šampion byl specialistou na Monako. V roce 1988 zde porazil Alaina Prosta v kvalifikaci o 1,4 sekundy, ale poté v závodě zbytečně havaroval a jeho pozdější popis této události se stal jedním ze základů mýtu o Sennovi.

McLaren si svou legendu uctí ve spolupráci se sponzorem OCX a Senna Brand. McLaren už před pár lety vytvořil supersport Senna, který se také objevil v prezentaci speciálního lakování. „Lakování je poctou jeho památce a připomínkou jeho života a vlivu na McLaren a Formuli 1 třicet let po jeho smrti. Zářivá žlutá, zelená a modrá barva je inspirována jeho ikonickou přilbou,“ uvedl McLaren s dodatkem, že přesně v těchto barvách se představí na VC Monaka 2024.

Samozřejmě, ke speciálnímu lakování se přidají i speciální kombinézy a prodávat se budou také trička a další věci pro fanoušky.

„Tým je hrdý, že prostřednictvím těchto barev může ocenit a oslavit výjimečný život a závodní odkaz Ayrtona Senny. Senna zůstává uctíván a respektován jako největší ikona Formule 1 a nejoceňovanější jezdec McLarenu. Jeho vliv na McLaren je obrovský, a to nejen rekordy, ale také přítomností v týmu a nyní i jeho odkazem. Je pro nás ctí, že za něj budeme závodit na jeho nejúspěšnějším okruhu v jeho zeleno-žluto-modrých barvách,“ uvedl při příležitosti představení nového lakování generální ředitel McLarenu Zak Brown.

Předchozí fotografieAktuální fotografieNásledující fotografie
X/McLaren 1/5
X/McLaren
X/McLaren
X/McLaren
X/McLaren
X/McLaren

Související zprávy

Diskuze