logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz po kvalifikaci ukazuje prstem na média, která prý jen udělala haló

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala18. 5. 2024

Piloti Ferrari mají po sobotě rozdílné pocity. Charles Leclerc je zklamaný a věřil v lepší výsledek, ale Carlos Sainz je jeho protipólem. Namísto toho odkazuje, že nic dramatického se nestalo. Fanoušci by prý nebyli zklamáni, kdyby poslouchali jeho a ne média, která měla udělat kolem nového balíčku zbytečně velké haló.

Carlosovi Sainzovi se v Imole příliš nedařilo. Mnohdy jsme ho viděli ve štěrku a i když se udržel mezi bílými čarami, nestíhal svému kolegovi. Nakonec je z toho jen pátá příčka se ztrátou téměř poloviny vteřiny na Verstappena a více než dvou desetin na Leclerca. A to může být Španěl ještě rád, že George Russella dokázal překonat o 0,001 vteřiny.

Tým plný očekávání musel být po takovém dni velmi zklamaný, řeknete si, ale ne Carlos Sainz. „Nemyslím si, že by měl náš tým vysoká očekávání. Média to přeháněla s očekáváními vylepšeného balíčku, který jsme přinesli. Napohled to vypadá jako nové auto, ale my jsme znali čísla,“ poměrně ostře zareagoval španělský jezdec.

Ferrari před víkendem avizovalo, že sedm zdokonalených komponentů má v první řadě vylepšit proudění vzduchu kolem auta, zadní křídlo zase zmenšit odpor a změněný difuzor s reprofilovaným ramenem zadního zavěšení přispět z hlediska přítlaku na zadní nápravě.

Auto se skutečně změnilo. „Podle těchto čísel to ale nebyl obrovský balíček. Všude to bylo o drobných detailech, od kterých jsme čekali, že nám pomohou. Myslím si, že nám pomohli, ale když se podívám na tento okruh, vidím, že to byla vždy trať pro McLaren a Red Bull. Ferrari se zde v minulosti trápilo a přesně to se i stalo. Když přinesete vylepšení, které není šité na míru danému okruhu, vždy to bude těžké.“

Věřme tedy, že tento výsledek souvisí s charakterem okruhu a na dalších tratích se Ferrari ukáže v plné parádě. Sainz zatím odkazuje: „Uvědomuji si, že lidé budou spolu s médii zklamáni, protože si říkali: Aha, nové auto, nový život! Já jsem však znal čísla, která neříkala, že najednou vystřelíme na první příčku jako McLaren v Miami. Naše vylepšení byla menší, než si lidé mysleli.“

„Aktivně se to snažím v médiích vysvětlovat už celý týden, ale lidé se nedali přesvědčit. Čekali, že dnes všechny zničíme. Já jsem byl vždy přesvědčen, že náš upgrade je menší. Nemůžu vám říct konkrétní hodnoty, ale kdybych vám je prozradil, zůstali byste překvapeni,“ uzavřel rodák z Madridu.

Související zprávy

Diskuze