logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc si pochvaluje hladký den, vylepšení i fanoušky

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

Charles Leclerc ovládl oba páteční tréninky v Imole. I když to ještě nic neznamená, pro vylepšené Ferrari jsou to dobré zprávy. Tým konečně nasadil nové díly a všichni Tifosi nervózně čekají, co přinesou. Po prvním dni má pro ně Charles Leclerc dobré zprávy.

Trápící se Red Bull, Ferrari v čele, nesmírně rychlý McLaren a Mercedes jen o kousek pozadu. Imola je velmi krátký okruh, takže očekáváme velmi těsné rozdíly. Největším otazníkem je před sobotou forma Red Bullu, který má za sebou velmi těžký den, což rozhodně neplatí o Ferrari.

„Zatím probíhá vše hladce,“ pochvaluje si po prvním dni na domácím okruhu Ferrari Charles Leclerc. „Pocit v autě byl docela dobrý. Vylepšení fungovala podle očekávání. Jak jsem řekl, byl to velmi hladký den a domácí závod je pro Ferrari vždy speciální. Být tady a těšit se takové podpoře pro nás všechny hodně znamená.“

„Bylo by skvělé, kdyby víkend pokračoval tímto směrem. Podmínky se však v sobotu zásadním způsobem změní, vítr se otočí, což bude mít velký vliv na všechna auta. Při předvídání těchto změn musíme být nejlepší ze všech,“ vyzývá svůj tým monacký závodník.

Jak jsme uvedli, Red Bull má za sebou zcela odlišný den. Pro Ferrari a další soupeře se tak možná rýsuje zajímavá příležitost. Leclerc však novinářům na tuto „udičku“ neskočil a raději krotil očekávání. „Musíme zůstat nohama na zemi, protože v sobotu se podmínky na trati zásadně změní,“ zopakoval monacký závodník.

„Pozice na trati je zde naprosto klíčová, takže nás čeká nesmírně důležitá kvalifikace. Stále máme před sebou spoustu práce a v sobotu ze sebe vydáme to nejlepší,“ slíbil Leclerc.

Jeho týmový kolega Carlos Sainz byl v pátek o něco pomalejší, ale neméně spokojený. Španělský závodník sdílí Charlesovu pozitivní náladu, i když jeho časy nebyly tak dobré, což přisuzuje testovacímu programu ve druhém tréninku.

„Cítím se dobře,“ řekl po pátku Sainz. „Měl jsem dobrý první trénink a v autě jsem se cítil jako doma. Druhý trénink jsme využili jako jakýsi test, abychom vyzkoušeli pár věcí. Dlouho jsme k tomu nedostali příležitost, protože máme za sebou dva sprintové víkendy. Chtěli jsme vyzkoušet několik položek a prozkoumat nastavení. Pravděpodobně jsme se vydali nesprávným směrem, ale v sobotu se vrátíme k tomu, co jsme měli v prvním tréninku.“

Nové díly Ferrari ohodnotil španělský závodník následovně: „Upřímně, napříč různými okruhy rozdíl příliš necítíte. Jen doufáte, že vás zrychlí. Myslím si, že správná chvíle na jejich vyhodnocení přijde na konci víkendu, když všichni ukážou karty.“

Související zprávy

Diskuze