logo F1zpravy.czF1online.sk

Podle Russella je největším favoritem McLaren: Vylepšení přinesla krok vpřed

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

První evropský závod je už léta v kalendáři F1 milníkem. V minulosti byla Barcelona, která ohraničovala začátek evropské části sezóny, důležitým závodem při nasazování nových dílů a znamenala drobný restart. Letos je první evropskou velkou cenou Imola a mnoho týmů sem přivezlo novinky. Patřil k nim i Mercedes, který v pátek vypadal o něco konkurenceschopnější než obvykle.

Trápení Red Bullu dokonale využila konkurence. Pořadí se nám velmi příjemně promíchalo a v nejlepší pětce se po druhém tréninku objevily i oba Mercedesy. Tým nasadil tento víkend nové díly a z jezdců bylo před kamerami cítit opatrný optimismus.

„Byl to dobrý start víkendu. Zdá se, že jsme mnohem blíže než v minulosti, ale uvidíme, jak to bude vypadat v sobotu. Jsem velmi vděčný všem v továrně, kteří tlačili na pilu, aby připravili tyto nové díly. Vidíme, že auto se zlepšilo,“ řekl po pátku Lewis Hamilton.

Ten ve druhém tréninku na vlastní kůži pocítil frustraci Maxe Verstappena, kterému zkřížil cestu na výjezdu ze zatáčky Villeneuve. Očividně byl na vině pilot Mercedesu, přestože si možná nezasloužil tak rozzlobenou reakci od Maxe. Při hodnocení incidentu si Lewis přiznal chybu. „Byl jsem v pomalém kole. Myslel jsem si, že mám dost velkou mezeru, ale najednou jsem ho viděl hned za mnou. Určitě to byla moje chyba. Snažil jsem se omluvit, ale už byl dost frustrovaný,“ řekl s úsměvem Hamilton.

Spokojený výraz ve tváři měl po pátku i jeho týmový kolega George Russell, který svými časy i slovy navázal na Hamiltona. Mercedes navíc těší, že vylepšení potvrdila správnost vytyčené cesty a posunula tým dopředu.

„Dnes jsem měl z auta skvělý pocit. Myslím si, že já i Lewis jsme se za volantem cítili dobře. Byli jsme poměrně konkurenceschopní a dostali jsme se o něco blíže než v Miami. V kvalifikaci se všichni dozvíme, jak na tom jsme,“ řekl Russell.

„Myslím si, že McLaren v současnosti vypadá jako největší favorit a pravděpodobně jsou nejrychlejší. Již od Číny byli velmi rychlí. V každém případě náš tým odvedl skvělou práci při nasazení nových dílů, které jsou krokem vpřed. Naši lidé pracovali tvrdě, aby novinky připravili dříve než obyčejně. Je skvělé vidět motivaci uvnitř týmu a všichni na to tlačí, i když máme za sebou pár těžkých závodů,“ pochválil svůj tým Russell.

Související zprávy

Diskuze