logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz: Norris si zasloužil kousek štěstí

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2024

Zdálo se, že Lando Norris se nedočká vytouženého vítězství. Navzdory mladému věku nepřálo britskému mladíkovi štěstí při tolika příležitostech, že se zdál téměř prokletý. Štěstěna je však vrtkavá a někdy zavítá k vašim dveřím právě ve chvíli, kdy to nejméně čekáte.

Osm druhých míst a žádné vítězství dávaly nepřejícím potřebné argumenty, ale v mladém věku a s kvalitním týmem to byla jen otázka času. Lando Norris se dočkal a po jeho prvním vítězství se zdálo, že s ním dočkal i celý paddock. Norrisovi přišli pogratulovat téměř všichni včetně jeho bývalého týmového kolegy Carlose Sainze, který velmi dobře ví, jakým kvalitním závodníkem Norris je.

„Myslím si, že štěstí přeje těm, kteří si to zaslouží,“ prohlásil španělský závodník. „Lando patří k pilotům, kteří si zaslouží kousek štěstí při svém prvním vítězství.“

„My jezdci víme, kdo si zaslouží vyhrát a kdo jezdí na úrovni potřebné k vítězství; a Landova úroveň je dostatečná k vítězství. Konečně se mu to povedlo a já se těším spolu s ním,“ dodal Sainz.

Landovi při jeho prvním vítězství nepochybně přálo štěstí, ale v minulosti měl už tolikrát smůlu, že si ten kousek štěstí skutečně zasloužil. Chvíli dokonce držel nelichotivý rekord v počtu pódií bez vítězství. Dnes se dělí už „jen“ o nelichotivý rekord v počtu pódií před prvním vítězstvím, o který se s celkovým počtem patnácti dělí s Eddiem Irvinem, Mikem Häkkinenem, Jeanem Alesim a Patrickem Depaillerem.

„Landovi při prvním vítězství přálo štěstí, ale on jezdil jako vítěz už mnoho, mnoho, mnoho závodů. Ten triumf si zaslouží. Ať už měl štěstí, nebo ne, na tom nezáleží. Je to vítěz a bylo načase, aby se dočkal toho vítězství. Lidé prostě musí pochopit, že když nemáte nejlepší auto, někdy potřebujete i trochu štěstí,“ prohlásil Sainz.

Související zprávy

Diskuze