logo F1zpravy.czF1online.sk

Ferrari otestovalo ve Fioranu verzi 2.0

Vylepšené Ferrari
© Formu1a.uno
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 5. 2024

Další příklad toho, jak jsou italská média nadšena z čehokoliv, co Ferrari přinese na trať. Vylepšení připravovaná na Velkou cenu Emilia-Romagna v Imole byla rozhodně nejsledovanějšími a nejočekávanějšími v dosavadním průběhu sezóny. Kdyby něco podobného chystal Red Bull nebo Mercedes, o nasazení nových dílů bychom se dozvěděli pravděpodobně až ve čtvrtek před závodem. V případě Ferrari jsme to však věděli týdny dopředu.

Testovací okruh ve Fioranu budí v těchto dnech velkou pozornost médií. Ve čtvrtek zde Ferrari ve spolupráci s FIA testovalo nové kryty kol do deště, v pátek byl na řadě filmovací den, při kterém chtěla Scuderia zároveň vyzkoušet nové díly na trati.

Do akce se dostanou již příští víkend v Imole a pro Ferrari jde o jeden z nejdůležitějších okamžiků v tomto ročníku. Na tiskové konferenci po VC Miami to zdůraznil i Charles Leclerc. „Jak jsem už řekl mnohokrát, tato sezóna bude o vylepšeních. Naše dorazí velmi brzy a tak trochu definují zbytek naší sezóny. Musíme tvrdě pracovat a doufat, že tato vylepšení budou stejně dobrá jako u McLarenu a pomohou nám učinit výrazný krok vpřed,“ řekl monacký závodník.

Kolem okruhu v Maranellu se v pátek shromáždili i zástupci italských médií, aby se podívali na vylepšený monopost, který definuje výsledky Ferrari v následujících měsících. Jako první zasedl do kokpitu Charles Leclerc, aby vyzkoušel extrémnější verzi současného konceptu monopostu. Ferrari přiveze do Imoly novou podlahu, boční sací otvory, karoserii, bočnice a také drobné úpravy předního a zadního křídla.

„Nejdůležitější součástí tohoto balíku vylepšení je nepochybně podlaha, která byla kompletně přepracovaná a k ní přizpůsobená karoserie,“ uvedl portál Formu1a.uno, který podobně jako ve čtvrtek vyslal do světa fotografie nového balíku. Na první pohled je vidět, že design bočnic byl inspirován Red Bullem, i když není tak extrémní.

Celé vylepšené Ferrari si můžete prohlédnout ve fotogalerii převážně z dílny Formu1a.uno, ale také z Formula Uno Analisi Tecnica.

Předchozí fotografieAktuální fotografieNásledující fotografie
Formula Uno Analisi Tecnica 1/12
Formula Uno Analisi Tecnica
Formula Uno Analisi Tecnica
Formula Uno Analisi Tecnica
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno

Související zprávy

Diskuze