logo F1zpravy.czF1online.sk

Ferrari představilo speciální lakování pro VC Miami

Špeciálne lakovanie Ferrari
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 5. 2024

Oslava sedmdesáti let na americkém trhu a v podstatě i pocta novému titulnímu partnerovi. Ferrari se na Velké ceně Miami odeje do nového šatu. Tradiční červeno-žluto-černou kombinaci doplní na Floridě modrá.

Scuderia už představila modré týmové oblečení a jezdecké kombinézy. Ve středu odhalila také speciální lakování s modrou barvou, která je s Ferrari spojená hlavně na americkém trhu. S modro-bílým Ferrari se tým představil na závodech v USA a Mexiku v roce 1964. Nyní naváže na tuto událost.

Na upraveném barevném schématu vidíme dva odstíny modré. První je tzv. Azzurro La Plata, kterou známe například z argentinské vlajky. Tato barva byla talismanem legendárního Alberta Ascariho, který ji nosil pro štěstí na přilbě i na jezdecké košili. Tuto barvu používali v šedesátých letech i někteří jezdci a hlavně mechanici. Traduje se, že tuto barvu měl velmi rád i zakladatel značky Enzo Ferrari. Na VC Miami uvidíme v těchto barvách Charlese Leclerca a Carlose Sainze.

Druhým odstínem je Azzurro Dino, kterou zase nosil Clay Regazzoni a podobně jako v případě Ascariho si ji v sedmdesátých a osmdesátých letech oblíbili mechanici Ferrari.

„Nadcházející Velká cena Miami bude jednou z nezapomenutelných v historii našeho týmu, protože na Floridě oslavíme naše dědictví speciálním lakováním. Připomeneme si ho dvěma barvami, které jsou součástí naší historie,“ řekl šéf Ferrari Frédéric Vasseur.

„Bude to velmi speciální závod, protože s radostí přivítáme příchod našeho nového titulního partnera, společnost HP. Scuderia Ferrari a HP sdílejí mnohé hodnoty včetně vítězné mentality a myšlení, které tvoří základ našeho partnerství,“ dodal Vasseur.

Předchozí fotografieAktuální fotografieNásledující fotografie
X/Ferrari 1/5
X/Ferrari
X/Ferrari
X/Ferrari
X/Ferrari
X/Ferrari

Související zprávy

Diskuze