logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz odmítl, že by podepsal s Mercedesem: Nejlepší možnosti jsou stále otevřené

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2024

Minulý týden oznámila italská motoristická média, že Carlos Sainz má v kapse smlouvu s Mercedesem. Velmi známé a renomované zdroje se neshodly na délce kontraktu, ale shodly se na tom, že je vše v suchu. Samotný španělský závodník se však před novináři v Číně netvářil, že by cokoli podepsal.

Zdroje se v otázce budoucnosti Carlose Sainze značně rozcházejí. Podle Italů už podepsal, Britové a Němci zůstali ticho a podle reportéra F1.com Lawrence Barretta: „Zdroje říkají, že Williams a Sauber jsou dvě nejpravděpodobnější destinace pro Carlose Sainze, pokud se ho Red Bull nerozhodne spojit s Maxem Verstappenem.“ Nuže, a více světla do případu nevnesl ani samotný španělský závodník.

Toho se v Číně přirozeně ptali na jeho budoucnost, když mu uniklo místo v Aston Martinu, se kterým podepsal novou smlouvu Fernando Alonso. Sainz však zůstává klidný. „Nejlepší možnosti zůstávají nadále otevřené,“ prohlásil španělský závodník zjevně poukazující na Red Bull a Mercedes.

„Situace na trhu vyžaduje trochu více času, což je podle mě pozitivní. Bude trvat nějakou dobu, než se každý rozhodne, ale dobré možnosti zůstávají nadále otevřené,“ opakoval Sainz, podle kterého nemá žádné novinky, o kterých by se mohl podělit se světem.

„Za posledních pár týdnů nedošlo téměř k žádnému posunu, takže vás nemám o čem informovat. Samozřejmě, že se to dostává do bodu, kdy čím dříve k něčemu dojde, tím lépe. Není to tak, že by to jakkoliv negativně ovlivňovalo mé výkony v tomto roce, ale stále je lepší, když to můžete dostat z hlavy co nejdříve. Vyžaduje to však nějaký čas na rozhodnutí. Potřebujeme tomu nechat volný průběh a uvidíme, jak se věci vyvinou,“ uzavřel Sainz.

Související zprávy

Diskuze