logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton nám plně důvěřuje, jinak by do Maranella nepřestoupil, říká prezident Ferrari

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 3. 2024

Po delší době se postavil před mikrofony novinářů prezident Ferrari John Elkann. Jelikož rodáka z New Yorku vídat v garáži týmu z Maranella jen výjimečně, média měla na Itala s americkými kořeny řadu otázek – a Elkann jim je ochotně zodpověděl.

Reportéry ze Sky v první řadě zajímalo to, co bylo z pohledu Elkanna důvodem pro Hamiltonovo angažování a co přimělo sedminásobného šampiona přestoupit do Ferrari.

V této souvislosti se Elkann vyslovil ve smyslu, že se po Hamiltonovi obhlížel už mnoho let a když přišla vhodná příležitost, neváhal se jí chopit a Brita přitáhnout do Ferrari. Pilot Mercedesu prý s předostřenou nabídkou souhlasil proto, že projektu Scuderie bezvýhradně důvěřuje.

„V průběhu let jsem pokaždé říkal, jak je Lewis skvělý pilot a kolik toho pro F1 udělal,“ řekl Elkann pro Sky. „To, že se připojí k Ferrari, je znakem toho, jak moc nám důvěřuje a věří, že spolu dosáhneme velké věci.“

Druhá otázka na Elkanna souvisela s Oliverem Bearmanem, který si v Džiddě odbyl svou premiéru v F1. Sky zajímalo v tomto ohledu zejména to, jak hodnotí prezident Ferrari výkon osmnáctiletého mladíka.

„Myslím si, že Oliver na svůj debut vzhledem k tomu, že se mu podařilo zdolat Hamiltona s Norrisem, nikdy nezapomene,“ nechal se slyšet Elkann, kterého těší, že je Ferrari na začátku sezóny 2024 v mnohem lepší formě, než bylo o tomto čase loni.

„Když se podívám, kde jsme byli před rokem, tak je zjevné, že jsme do letošního ročníku vstoupili lépe. Je však důležité, abychom se i nadále zlepšovali a postupovali.“ Na závěr zhodnotil vystoupení Ferrari v Saúdské Arábii z pohledu celého týmu.

„Byl to skvělý závod. Skončili jsme na stupních vítězů, Leclerc zajel nejrychlejší kolo a Bearman, historicky nejmladší závodník Ferrari v F1, bodoval ve svém debutovém závodě.“

„Rovněž mě potěšil i Sainz, který si to po operaci zamířil hned na okruh. Napovídá to hodně o tom, jaký skvělý týmový duch panuje ve Ferrari. Jsem velmi hrdý a děkuji všem, kteří se podíleli na dosažení tohoto důležitého výsledku,“ zakončil Elkann.

Související zprávy

Diskuze