logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton: O přestupu do Ferrari jsem neřekl ani jen rodičům

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2024

Když se formulová veřejnost dozvěděla o přestupu sedminásobného šampiona do Ferrari, nevěřila vlastním uším. Stejně překvapeni zůstali i Hamiltonovi rodiče. Ani oni totiž do posledních chvil netušili, jaké novoroční překvapení jim jejich synátor připravil.

Jednání Lewise Hamiltona s Ferrari byla zahalena rouškou tajemství. Nejenže o Britovém úmyslu zamířit do Itálie nevěděli fanoušci, o nic lépe na tom nebyl ani Mercedes a jezdcoví rodiče.

Hamilton držel do posledních chvil bobříka mlčenlivosti a o tom, že v roce 2025 přestoupí do Ferrari, nikomu nic neřekl.

„S nikým jsem o tom nemluvil – ani jen s rodiči,“ nechal se slyšet Hamilton v podcastu F1: Back at Base. „Řekl jsem jim to až v průběhu dne, kdy se celá věc převalila. Nikdo o mém přestupu do Ferrari do poslední chvíli nevěděl.“

Hamilton zároveň objasnil důvody svého chování. „S nikým jsem o tom nemluvil, a to proto, že jsem potřeboval zjistit, co by bylo pro mě nejlepší.“ Rekordér v počtu vítězství následně přiznal, že dohoda s Ferrari se zrodila velmi rychle.

„K dohodě jsme dospěli během chvilky, protože Freda (Vasseura, pozn. red.) znám už velmi dlouho,“ prozradil Hamilton. „Když se naskytla tato příležitost, řekl jsem si, že musím nad tím nejprve pořádně popřemýšlet.“

Dlouho však s odpovědí na sebe čekat nenechal. „Neměl jsem moc času na přemýšlení, a tak jsem dal na své vnitřní pocity a rozhodl jsem se této příležitosti chopit,“ dodal 39letý závodník.

Související zprávy

Diskuze