logo F1zpravy.czF1online.sk

Waché má namířeno do Ferrari, tvrdí BBC

Pierre Waché
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 2. 2024

Očekává se, že s příchodem Lewise Hamiltona do Ferrari se tým z Maranella posílí o několik signifikantních inženýrů z konkurenčních stájí. Jedním z nich by mohl být Pierre Waché, technický ředitel Red Bullu.

S informací o Wachého možném přestupu do Ferrari přišlo britské BBC. Renomovaný redaktor Andrew Benson uvádí, že „mnoho lidí“ v padoku je přesvědčeno o tom, že pravá ruka Adriana Neweyho „je jen krůček od toho, aby v ne příliš vzdálené budoucnosti zamířila do Itálie.“

Waché je společně s Newym jedním z hlavních strůjců úspěchu Red Bullu. Francouz je spoluautorem monopostů RB18 a RB19, které si v rukou Maxe Verstappena podmanily celé startovní pole.

Zatímco Waché možná „změní dres“, Adrian Newey se nechal slyšet, že s určitostí zůstane v Red Bulle – a to i přesto, že Christian Horner, se kterým tvoří nerozlučnou dvojku, bude pro rozesílání nevhodných obrázků podřízeným možná nucen odstoupit z pozice šéfa týmu.

V souvislosti s kauzou „Horner“ lze říci jen tolik, že k jejímu rozuzlení mělo původně dojít již v pátek. Vyšetřování však nakonec pokračuje a finální rezultát se zřejmě tak brzy nedozvíme.

“Očekávám, že by vyšetřování mohlo pokračovat i po představení v pořadí dvacátého monopostu Red Bullu, které je naplánováno na příští čtvrtek,” uvedl reportér Sky Sports Craig Slater. “A kdo ví, možná se celá kauza uzavře až po předsezónních testech,” doplnil.

Související zprávy

Diskuze