logo F1zpravy.czF1online.sk

Wolff se pokusí získat Verstappena, říká Marko

Max Verstappen
© RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Jak odpovědět na takový krok Lewise Hamiltona? Toto Wolff se momentálně nachází v nezáviděníhodné situaci. Přišel o svou tvář a svůj největší kasový trhák. Podle některých názorů musí odpovědět razantně a získat do svého týmu velkou hvězdu, která nechá zapomenout na Lewise Hamiltona. Problém je však v tom, že takových na trhu není.

Na startovním roštu máme momentálně tři mistry světa. Max Verstappen má s Red Bullem dlouhodobou smlouvu a opouštět tento tým za aktuálních okolností by bylo bláznovství, Lewis Hamilton právě šokoval svět Formule 1 přestupem do Ferrari a zůstává už jen Fernando Alonso. Podle mnohých je právě španělský závodník nejlepší šance pro Mercedes z jezdeckého i marketingového hlediska.

Co kdyby však Wolff odpověděl na senzaci ještě větší senzací? Vždyť i přestup Lewise Hamiltona do Ferrari se zdál téměř nemožný (přesně tyto slova použil i Toto Wolff), tak proč se nepokusit o angažování Maxe Verstappena? „Toto se pokusí získat Maxe, ale nebude úspěšný,“ prohlásil poradce Red Bullu Helmut Marko pro Sport.de.

„Max má dobrou paměť a nezapomněl, co o něm v Mercedesu říkali. Srážka v Silverstone v roce 2021 a finále sezóny v Abú Zabí jsou toho příkladem,“ dodal Marko.

Hamilton ztratil důvěru v Mercedes

Důvody a důsledky přestupu do Ferrari zůstávají zatím zahaleny rouškou spekulací a dohadů. Podle některých je za tím prostá touha po změně, podle samotného Hamiltona splnění dětského snu a podle dalších – hlavně odpůrců Mercedesu a také samotného Marka – je za tím prostá nedůvěra v budoucnost stáje z Brackley.

„To je ta nejlepší věc, která se Formuli 1 mohla stát,“ prohlásil poradce Red Bullu. „Vidím za tím dva důvody: prvním je fascinace Ferrari, druhým Hamiltonova nedůvěra k Mercedesu. Myslím si, že tento přestup naruší přátelské vztahy mezi Wolffem a Fredem Vasseurem. Wolff vlastně vždy podporoval Vasseura ve Formuli 2 a teď se stalo něco takového.“

Rakušana bude také velmi zajímat, jak se vyvine interní souboj ve Ferrari. Bitva Hamiltona s Charlesem Leclercem přiláká další zájem, což Formuli 1 rozhodně neuškodí. „Leclerc je silnější na jedno kolo, ale Hamilton je zase lepší v průběhu celé sezóny. Právě Hamilton se bude politicky prosazovat jako globální superhvězda Ferrari,“ prorokuje Marko.

Související zprávy

Diskuze