logo F1zpravy.czF1online.sk

10 italských frází, které by se měl Lewis Hamilton naučit před příchodem do Ferrari

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 2. 2024

Pokud byste se vrátili v čase o pár dní do minulosti a někomu byste řekli, že první únor přinese i přestup Lewise Hamiltona z Mercedesu do Ferrari, možná by vám rovnou podal dechový test. Taková je však realita a je třeba se na ni připravit.

Někteří hejteři budou muset převléci kabáty, fanoušci Ferrari nakoupí nový merch, Lewis Hamilton možná sáhne i po anglicko-italském překladovém slovníku a zavolá svému kamarádovi Sebastianu Vettelovi, aby mu pomohl s výukou italštiny.

My jsme se rozhodli to Luigimu trochu usnadnit. Máme pro něj deset tipů na italské fráze, které se může začít učit. Už za rok je bude určitě potřebovat!

1. Bono, my tires are gone!

Tuto frázi fanoušci Ferrari dosud nenáviděli, ale brzy ji budou milovat! Už dlouhá léta jsou totiž povzdechy nad zdevastovanými pneumatikami předzvěstí blížících se fialových sektorů a nejrychlejších kol.

2. Lewis it’s hammertime!

Jedna z nejslavnějších hlášek Lewise Hamiltona, resp. jeho inženýra, resp. M.C. Hammera nesmí chybět ani v červeném provedení.

3. Get in there Lewis!

Zisk pole position, odvážný předjížděcí manévr či závodní vítězství tradičně doprovází volání jeho inženýra. Entra, Luigi!

4. We have the best fans!

Promiňte, fanoušci Mercedesu, ale oficiálně nejlepší™ fanoušky bude mít od roku 2025 Ferrari!

5. I am so grateful.

Lewis při rozhovorech s novináři nezapomíná poděkovat všem zaměstnancům na okruhu, ale i v továrně. Tento milý zvyk si určitě přenese i do Ferrari.

6. This strategy is shit!

Carlos Sainz je pomalu na odchodu. V zákulisí se proto šušká, že Ferrari v této sezóně strategicky vždy upřednostní Charlese Leclerca. To, samozřejmě, znamená, že Carlosovi Sainzovi se podaří vyhrát hned několik velkých cen…

Bude muset Lewis po příchodu do Maranella opět navštívit i turecké kliniky?

7. Blessed!

Zde není třeba nic dodávat.

8. Thank you guys! A thousand thanks! Great work! Great car! Oh god!

Děkuji vám, kluci! Tisíckrát děkuji! Skvělá práce, auto je skvělé! Pane můj! Kolikrát budeme slyšet takovéto radostné výkřiky?

9. We’re checking. We are considering plan T.

Kromě italských frází se Lewisovi hodí i několik písmen abecedy. Doufejme, že stratégové si vystačí s latinskou a nesáhnou i po řecké.

10. Is this pizza vegan?

Lewis Hamilton je jedním z největších zastánců a propagátorů veganského životního stylu ve světě motorismu. Novým zvykům se tak budou muset přiučit kuchaři v regionu Emilia, od kterých si jejich italští kolegové utahují, že do všeho cpou vepřové maso nebo alespoň sádlo.

BONUS: Slova italské hymny

Když se Sebastian Vettel loučil s Red Bullem, fanoušci Ferrari ho nepřivítali zrovna s otevřenou náručí. Není se čemu divit; v sezóně 2013 vyhrál téměř vše, co se dalo, a tak si i v Monze vyslechl hlasitý pískot italských tifosi.

I když mnozí příznivci červených kombinéz nyní Lewise Hamiltona nemohou ani vystát, můžeme očekávat, že pokud Scuderii dovede na nejvyšší stupínky, bude jedním z nejoslavovanějších jezdců v historii F1.

Proto by se měl naučit i text italské hymny, aby ji mohl zpívat vedle té britské… A možná právě v Monze! Jen si to představte!

Související zprávy

Diskuze