logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc věděl o příchodu Hamiltona před podpisem smlouvy, zní z Itálie

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 2. 2024

Přestupová bomba století se zrodila úplně z ničeho. Nikdo to nečekal, nikdo to nepředpokládal a i když italská média milovala spekulace spojující Lewise Hamiltona s Ferrari, na světlo světa se tentokrát dostaly „jen“ nějakých dvanáct hodin před oficiálním oznámením. O dvanáct měsíců tak začneme dostávat odpovědi na otázky, které nás celé roky zajímaly.

Jak bude vypadat spolupráce Lewise Hamiltona a Ferrari? Čeká ho zcela odlišné prostředí a zcela odlišná výzva, ale lákadlo jménem Ferrari a hlavně zisk titulu s tímto týmem, byly prostě příliš silné. Dnes už není možné říci, že by Hamilton přišel do hotového týmu a nepřijal výzvu. Ferrari je největší výzva ve Formuli 1 a celý svět se těší, až to v roce 2025 uvidí.

„Nemyslím si, že Lewis bude mluvit italsky, protože to není jednoduchý jazyk. Nechá mluvit svou jízdu a pokusí se získat osmý titul s Ferrari,“ řekl korespondent italské televize Sky Carlo Vanzini.

„Vše to začalo ještě v noci z úterý na středu. Později odpoledne se objevily spekulace, že se vyskytl nějaký problém s kontraktem Carlose Sainze. Nic nebylo podepsáno a my jsme se ptali, proč tomu tak je. Vyskytl se nějaký problém? Později jsme se dozvěděli o Lewisovi. Bylo to šílené a nemohli jsme tomu uvěřit. Naši kolegové z Corriere della Sera se rozhodli napsat tento příběh o Lewisově příchodu.“

„Je to manželství, které musíte uzavřít. Pokud dobře víme, tak za posledních deset let byli John Elkann a Ferrari třikrát blízko k dohodě s Lewisem. Jsou to však skvělé zprávy pro Formuli 1, pro Ferrari a pro italské fanoušky,“ dodal Vanzini.

Jaká však byla celková situace ve Ferrari? Spekulovalo se, co na tyto novinky asi říkají Charles Leclerc a Carlos Sainz. Dnes je jasné, že druhý jmenovaný si bude muset najít nový tým. Podle Italů však byly všechny strany o všem včas informovány.

„Pokud víme, tak Carlos má jistotu, že v roce 2024 bude jezdit za Ferrari. Také víme, že si nedělá starosti. Jeho management a Carlos už minulý týden věděli o Lewisově příchodu, stejně tak o tom věděl Charles Leclerc před podpisem své smlouvy. Carlos má otevřené možnosti, možná přestoupí do Aston Martinu nebo do Audi, se kterým jeho otec vyhrál Rallye Dakar,“ řekl Vanzini.

Související zprávy

Diskuze