logo F1zpravy.czF1online.sk

Ferrari prý představí nový monopost pouze prostřednictvím online prezentace

Ferrari SF23
© Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 1. 2024

Představení loňského auta Ferrari se neobešlo bez velké show a silných slov, na která se výkony na trati nenavázalo. Z tohoto důvodu se Scuderia v letošním roce údajně rozhodla přistoupit k odhalení nového monopostu s větší pokorou a učinit tak pouze online formou.

Už nějaký ten pátek víme, že monopost Ferrari s dočasným označením „676“ spatří světlo světa 13. února. Několik médií se však shoduje, že se tak nestane na obvykle slavnostní akci, ale pouze prostřednictvím online prezentace.

Ferrari se totiž chce vyvarovat fiasku z loňského roku, když na velkolepé akci ve Fioranu padaly silácké řeči, jako například z úst Carlose Sainze: „Naším cílem pro rok 2023 bude dosáhnout ještě lepších výsledků než v minulé sezóně (ročníku 2022, pozn. red. ), přinést domů více vítězství a být konzistentnější. Největší metou bude vyhrát oba šampionáty, uděláme vše pro to, abychom toho dosáhli.“

Sainza doplnil výkonný ředitel Benedetto Vigna, který utrousil, že auto pro rok 2023 bude „bezprecedentní z hlediska rychlosti“. Jenže nebylo. Jak víme, tým z Maranella zaostal za svými očekáváními na míle daleko, protože se z vítězství v šampionátu netěšil a dohromady vyhrál pouze jeden závod.

Vzhledem k tomu, že má Ferrari loňský neúspěšný ročník stále v čerstvé paměti, se monopost pro nadcházející sezónu prý rozhodne uvést na trh v tichosti. Podle AutoSprint Ferrari zveřejní pouze online prezentaci s cílem zmírnit nadměrná očekávání a vyhnout se mediálnímu humbuku.

Pokud jsou informace pravdivé a nový výtvor z garáže Ferrari se 13. února představí jen v online prostoru, nepotrvá dlouho, než se poprvé ocitne na trati. Stane se tak o týden později na předsezónních testech v Bahrajnu.

Související zprávy

Diskuze