logo F1zpravy.czF1online.sk

Turrini má jasno: Ferrari brzy potvrdí setrvání Leclerca se Sainzem

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

Očekávané novinky přijdou z Ferrari už brzy, avizuje renomovaný insider z Maranella Leo Turrini. V posledních měsících si veřejnost nekladla otázku zda, ale spíše kdy dojde k definitivnímu potvrzení jezdecké sestavy Ferrari po roce 2024. Frédéric Vasseur se podle všeho nechystá na své piloty vyvíjet dodatečný tlak a jezdeckou otázku na rok 2025 a následující chce mít vyřešenou co nejdříve.

Charles Leclerc i Carlos Sainz vstoupí v sezóně 2024 do posledního roku svých kontraktů. Možná si ještě vzpomenete, jak monacký závodník v roce 2019 podepsal bezprecedentní pětiletou smlouvu s Ferrari. Něco takového by starý Enzo rozhodně neudělal, ale Mattia Binotto do svého klenotu vložil obrovskou důvěru. Právě tento kontrakt se nyní chýlí ke konci. Čas letí, že?

V roce 2021 přišel do Maranella Carlos Sainz. Španělský závodník nahradil Sebastiana Vettela a podepsal dvouletou smlouvu, kterou v roce 2022 prodloužil o další dva roky. Oba by tak mohli být pro sezónu 2025 volnými hráči a za poslední rok se už objevilo pár spekulací o jejich dalším osudu. Leclerc byl spojován s Mercedesem nebo Aston Martinem, Sainz pak s Audi. Z různých důvodů se však zdá nejpravděpodobnější jejich setrvání ve Ferrari.

I kdyby mohl šéf stáje Frédéric Vasseur počkat, prozkoumat situaci na trhu a možná i trochu zatlačit na své piloty, podle renomovaného italského novináře Lea Turriniho nemá žádný zájem udělat něco takového. Ferrari se chce soustředit na vývoj monopostu a jezdci jsou nejmenším problémem stáje z Maranella. S výkony Leclerca a Sainze panuje spokojenost a prý už brzy se to potvrdí i na papíře.

„Tiskové prohlášení přijde brzy: Carletto a Carlitos (jak je v Itálii familiárně označují, pozn. red.) zůstanou ve Ferrari i po roce 2024. Leclerc a Sainz se pokusí vybojovat titul oblečeni v červeném,“ informuje renomovaný italský novinář Leo Turrini. Věrný své stručnosti a přímočarosti na toto téma více nedodal, ale to v podstatě ani nemusí. Veterán světa motorismu nás v podstatě informoval, abychom se připravili na tiskové prohlášení možná ještě před Vánoci.

Související zprávy

Diskuze