logo F1zpravy.czF1online.sk

Ralf Schumacher o Norrisovi: V závodech je výborný, ale v kvalifikacích má stále co dohánět

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 11. 2023

Jediným Verstappenovým vyzývatelem, který dokáže Nizozemce alespoň trochu ponahánět, je v současnosti Lando Norris. Jezdec McLarenu sbírá pódium za pódiem, ale na nejvyšší stupínek se zatím nepostavil. Podle Ralfa Schumachera za to může i skutečnost, že zatímco v závodech si Brit vede nadstandardně, v kvalifikacích se nevyhýbá chybám a má v tomto směru stále co dohánět.

Vstup McLarenu do sezóny byl děsivý. Tým z Wokingu se obvykle pohyboval jen na konci pole a o pódiích mohl v té době nejvýše jen snít. Vedení britské stáje však avizovalo, že si po vylepšeních výrazně polepší – a tak se i stalo.

Papájoví po zavedení tří balíků významných vylepšení doslova létají po trati a nad jejich síly je už jen dominantní Red Bull Maxe Verstappena. Toho se McLarenu a specificky týmové jednotce Landovi Norrisovi nedaří zlomit, ať dělá, co dělá. Ralf Schumacher prozrazuje důvod, proč je tomu tak.

„Lando Norris se stal Verstappenovým pronásledovatelem číslo jedna,“ uvedl Ralf Schumacher pro Sky Germany. „Stále však dělá příliš mnoho chyb, a to zejména v kvalifikacích. Do určité míry mi připomíná Charlese Leclerca.“

„Norris však (na rozdíl od Leclerca, pozn. red.) odvádí v závodech skvělou práci. Jeho problém tkví v tom, že v kvalifikaci na to tlačí až příliš. Následně přestřelí a dopustí se mnoha chyb,“ poznamenal bývalý jezdec Williamsu či Toyoty.

Související zprávy

Diskuze